Казахстан е вкарал в затвора мъж, който се е сражавал

...
Казахстан е вкарал в затвора мъж, който се е сражавал
Коментари Харесай

Казахстан даде знак към Русия: вкара в затвора наемник на Вагнер

Казахстан е вкарал в пандиза мъж, който се е сражавал за съветската наемническа група " Вагнер " в Украйна, с което даде знак за недоволството си от войната, до момента в който от ден на ден се разграничава от Москва, съобщи Агенция Франс Прес.

Астана поддържа тесни стопански и политически връзки с някогашния си руски комшия, само че отхвърля да поддържа нашествието на Москва или анексирането на украинска територия.

Съдът в Карагандинската област на Казахстан разкри, че през август е вкарал в пандиза за шест години и осем месеца неназован наемник на Вагнер.

Мъжът от отдалечено село е бил вербуван да се причисли към " Вагнер " посредством ръководената от Москва обществена мрежа VK и е бил примамен от финансовото заплащане, съобщи съдът.

След като пътува до Русия за военно образование, той е изпратен в украинския град Бахмут, където съгласно съда " взе участие в бойни интервенции, ориентирани към подкопаване на конституционния ред и нарушение на териториалната целокупност на Украйна ".

По-късно той е ранен и освободен от служба.

" Съдът призна (на подсъдимия) откровеното разкайване като смекчаващо виновността събитие ", се споделя в решението, като се прибавя, че срокът на наказването му е по-малък от плануваните в закона от седем до 10 години.

Финансовото му заплащане е било иззето като част от присъдата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР