,,Казах, че няма да има смяна на външния министър, аз

...
,,Казах, че няма да има смяна на външния министър, аз
Коментари Харесай

Главчев: Предложих на президента да поема поста и на външен министър

,,Казах, че няма да има промяна на външния министър, аз предложих на президента Радев да поема външно министерство. Аз ще нося политическа отговорност и за него.``

Toва съобщи служебният министър председател Димитър Главчев.

Очаквам президентът да отговори. Старите хора имат приказка: доверието е като душата, един път напусне ли, няма връщане, добави Главчев.

Служебният министър председател и енергийният министър Владимир Малинов бяха в АЕЦ Козлодуй, където през днешния ден дойде първата доставка на нуклеарно гориво от „ Уестингхаус “, предопределено за 5-ти блок на централата.

Днешният ден е основен в този развой. Първата доставка на нуклеарно гориво от „ Уестингхаус “, е към този момент на площадката, съобщи енергийният министър. Имаме действителна диверсификация към този момент за нуклеарното гориво, добави той.

Припомняме ви, че в края на 2022 година АЕЦ „ Козлодуй “ подписа контракт с „ Уестингхаус Електрик Швеция “ за доставка на свежо нуклеарно гориво за 5-и блок на атомната ни централа. Това е практическа стъпка в осъществяване на програмата за диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво за централата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР