Кайл Уокър разкри, че е бил близо до договор с

...
Кайл Уокър разкри, че е бил близо до договор с
Коментари Харесай

Кайл Уокър разкри, че е бил близо до договор с Байерн

Кайл Уокър разкри, че е бил покрай контракт с Байерн (Мюнхен) по време на миналия трансферен прозорец, само че е решил да подпише нов контракт с Манчестър Юнайтед.

Футболистът на " жителите " притегли сериозен интерес от страна на немския първенец и призна, че е бил съществено изкушен да премине в Байерн.
 Марко Силва за втория гол на Манчестър Сити: Ядосан съм, това беше явна засада
Марко Силва за втория гол на Манчестър Сити: Ядосан съм, това беше явна засада

Нейтън Аке вкара с глава в петата минута на добавеното време на първата част, само че Мануел Аканджи, който игра с топката и влияеше върху реакциите на вратаря Бернд Лено бе в засада

33-годишният Уокър бе оставен отвън титулярния състав на Сити за финала в Шампионската лига през юни, само че в последна сметка избра да продължи кариерата си в британския гранд.

" Бях покрай трансфер в Байерн Мюнхен, само че във футбола се случват доста неща. Не беше писано да се случи. Дали щях да се веселя на такова прекарване? Разбира се, че бих. Това е огромен клуб и това, което направи в последните шест или седем години не може да бъде подценявано. Защо бих го пренебрегнал, в случай че получавам задоволително игрово време? Това е всичко, което желая ", разяснява Кайл Уокър.
 Манчестър Сити продължава без неточност в Англия, Халанд с хеттрик
Манчестър Сити продължава без неточност в Англия, Халанд с хеттрик

" Гражданите " се оправиха и с Фулъм

" Ставаше дума за това кой ще ми даде повече години. Байерн Мюнхен е голям клуб и виждайки Хари Кейн там, несъмнено това нямаше да е крачка обратно. В главата си постоянно съм желал да играя за Манчестър Сити, само че би трябвало да върша това, което е вярно за мен и бъдещето ми. Въпросът беше къде ще получа контракт за повече години, с цел да играя футбол на високо равнище ", добави той.

Спекулациите към Уокър и Байерн се ускориха изключително доста през юли, само че до завършване на съглашение сред двете страни не се стигна.
 Кайл Уокър остава в Сити до 2026 година
Кайл Уокър остава в Сити до 2026 година

Няма да върви в Байерн

Защитникът се причисли към Манчестър Сити от Тотнъм през 2017 година и се чака да възобнови контракта си с още два сезона, до момента в който актуалният му договор изтича в края на сезона през 2024-а.

Той изясни, че съглашението със Сити е било неизбежно.

" Това е седмият ми сезон тук и се усещам като един от старите. Обичам това място. Кой би желал да напусне клуб като този ", сподели още Кайл Уокър и разкри, че мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола възнамерява в идващите седмици да направи гласоподаване в тима, с цел да бъде избран непрекъснат заместител на Илкай Гюндоган, който носеше капитанската лента.

" Разбира се, че желая лентата. Това е чест и привилегия ", увери Уокър.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР