Каварна. На 15 май 2019 г. стартираха дейностите по проект

...
Каварна. На 15 май 2019 г. стартираха дейностите по проект
Коментари Харесай

Добрич: В Каварна започнаха дейностите по проекта „Експериментално възстановителни процеси на приоритетен хабитат 62 С0 понто-сарматски степи“

Каварна. На 15 май 2019 година стартираха дейностите по план „ Експериментално възстановителни процеси на предпочитан хабитат 62 С0* понто-сарматски степи “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна . Проектът се финансира от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда и е със период на реализация 36 месеца.
Общата цел на плана е да се усъвършенства природозащитното положение съгласно критерия " Площ " и критерия " Структура и функционалности " на предпочитания вид местообитание 62C0* " Понто-сарматски степи " върху обща повърхност от 23 ха посредством използване на ограничения за запазване и възобновяване в границите на предпазена зона за местообитанията BG0000573 " Комплекс Калиакра ".
В осъществяване на заложените в плана действия, Община Каварна ще си партнира с Шуменски университет „ Епископ Константин Преславски “. Съвместно със специалистите и студентите от университета и в наличието на кмета на Община Каварна Нина Ставрева беше осъществена Дейност 1 от плана – Определяне на моделни сектори, върху които да започват действия за използване на консервационни и възстановителни ограничения за естествено местообитание 62 С0*„ Понто-сарматски степи “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР