Кауфланд пробутва македонски агнета за български. 200 тона агнешко от

...
Кауфланд пробутва македонски агнета за български. 200 тона агнешко от
Коментари Харесай

Кауфланд пробутва македонски агнета за наши

Кауфланд пробутва македонски агнета за български. 200 тона агнешко от Македония е внесли веригите за магазините си в страната преди Великден. Огромната част от това месо е по щандовете на Кауфланд. Това заяви за " Стандарт " Симеон Караколев, ръководител на Националната асоциация на овцевъдите у нас.

Месото е с над 20% по-евтино от българското, тъй като Македония няма мита за Европейския съюз. От тази общоевропейската политика обаче страда България, разяснява Караколев.

ВИЖ ОЩЕ: Как да познаем българско ли е агнешкото

В резултат на това 10 000 български агнета ще останат непродадени. Като се има поради, че след Великден малко българи употребяват агнешко, това значи, че родните овцевъди няма да осъществят продукцията си. И още веднъж влизаме в спиралата, при която браншът надига глас и страната отпуска обезщетения. А те са от джоба на всички данъкоплатци, разяснява Караколев.

 Македонското агнешко е с размазани печати. По правилник обаче на печата би трябвало ясно да проличава страната на генезис и номерът на кланицата, разясни Караколев. И заяви, че македонското агнешко е увито във фолио, което всеки може да направи, върху него са лепнати някакви етикетчета. Правилата изискват четливия щемпел да бъде комплициран на двата бута и на двете плешки на агнето, сподели още Караколев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР