Католическата църква в Нидерландия е принудена да отмени службите в

...
Католическата църква в Нидерландия е принудена да отмени службите в
Коментари Харесай

Токът удари църковните служби в Нидерландия

Католическата черква в Нидерландия е принудена да анулира службите в някои храмове в страната заради внезапното повишение на енергийните сметки и дефицита на свещеници, осведоми Ройтерс.

Представители на южната епархия Рурмонд са изпратили през предходната седмица писма до миряните от своето паство, с които ги приканват понякога да не посещават литургиите, заяви представител на католическата черква.

" Понякога просто не е допустимо да намерим свещеници за всички църкви, които всеки уикенд да отслужат меси ", отбелязва представителят. Той посочи, че тогава са принудени да затворят храма и да предложат на вярващите да участват на службата в друга черква. Говорителят посочи, че се чака мярката да засегне 10-15 храма. Епархията включва към 290 църкви в нидерландската провинция Лимбург.  

" Нашата активност не може да бъде подчинена напълно от финансовите проблеми, само че и не можем да ги пренебрегнем. Ако единствено дребна част от вярващите подаряват по 1 евро, това няма да бъде задоволително, с цел да платим сметките за отопление ", добави представителят на католическата черква в Нидерландия.

Много от семействата и компаниите в страната се отопляват на газ. През август цената на синьото гориво в Нидерландия се увеличи с 90 % по отношение на същия месец на предходната година. Това увеличи инфлацията в страната до над 13 % на годишна база. Подобна е обстановката в множеството европейски страни, откакто Русия нахлу в Украйна в края на февруари, отбелязва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР