Като взискателна и строга като ръководител определи себе си носителката

...
Като взискателна и строга като ръководител определи себе си носителката
Коментари Харесай

Виолина Маринова е взискателна и строга като шеф

Като взискателна и строга като началник дефинира себе си носителката на премията "Банкер на 2019 година " Виолина Маринова - шеф на ДСК Банк.

Човек би трябвало да бъде порядъчен и работлив, да бъде насочен и да реализира задачите си, само че не непременно. В живота нищо не идва безплатно – първо би трябвало да дадеш, с цел да получиш ", съобщи Маринова в изявление за бТВ

Тя печели премията за най-хубав банкер на България за трети път, като получи оценката през 2007 година и 2013 година. Маринова работи 47 години в една и съща банка. Започва от най-ниското ходило и стига до най-високия пост – основен изпълнителен шеф.

Банкерката съобщи, че моралната премия, като се изключи че се базира на резултатите на институцията, която ръководи, значи доста работа и взаимопомощ сред сътрудниците. По думите ѝ всеки един чиновник има принос за достиженията.

„ Когато мога, съм от помощ на сътрудниците, освен в длъжностен, само че и в персонален проект. Смятам, че положителните взаимоотношения сред хората водят до добър микроклимат. Важно е и да вървим на работа с желание”, изясни още тя.

Виолина съобщи, че обича почтените и лоялни връзки сред хората.

Признава, че е допускала неточности в длъжностен проект през годините. Според нея всичко е поправимо, а човек си взима поука, тъй че да не ги позволява още веднъж.

Помни първия си работен ден. От тогава харесва работата си. Започва като чиновник на гише. Спомня си, че тогава ръчното обслужване на клиенти е било трудоемко и протяжно.

„ Започнах малко преди да навърша 18 години. Никога не съм си поставяла за цел да се издигам в йерархията. Работех, тъй като обичах клиентите и сътрудниците си. Първоначално желаех да се занимавам с химия и бях уверена, че след една година в банката, ще стартира да уча”, показа банкерът.

Участва и в план за обслужване в онлайн режим. Внедрява го в клона, в който работех, а по-късно става и негов началник.

Според нея част от хората с висше обучение считат, че то им дава правото на висока заплата. По думите на Маринова първо е значимо да се покажат благоприятни условия, да се реализират резултати и да се построи връзка с колектива. „ Освен това би трябвало и търпение”, добави тя.

Маринова увери, че парите на българите са на несъмнено място. Банките са виновни и мощно контролирани институции, а притокът на депозити в системата е висок, счита банкерът.

Тя беше безапелационна, че 2019 година е била постоянна за банковата система и не чака финансова рецесия, сходна на тази от 2008 година

Виолина Маринова има брачен партньор, две деца и три внучета. Признава, че е съсредоточена в работата, само че съумява да намира салдото сред професионалното и персоналното.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР