Като всеки българин, и аз следя с огорчение разпада на

...
Като всеки българин, и аз следя с огорчение разпада на
Коментари Харесай

Радев гневен на депутатите. Яко им се скара

" Като всеки българин, и аз проследявам с оскърбление разпада на това Народно заседание. Депутатите би трябвало да са наясно, че с калните си битки дискредитират цялата политическа система ". Това разяснява президентът Румен Радев във връзка трусовете във властта и свадите в Народно събрание.

Той изрично съобщи, че " българският парламент не е пазарище ". " Едните пазарят депутати, другите се договарят да връщат остарелия корупционен модел. Но и двете страни убиват доверието на българите в политческата класа ", разяснява още президентът.

Според него има " братуване сред политически съперници в името на властта ".

" Блокажът на институциите е реалност, само че хората чакат бързи решения. Животът нараства. А държавното управление носи цялата отговорност, до момента в който Народно събрание не реши друго. Тези кавги не би трябвало да го отклоняват от решаването на неотложните задания ", сподели още Радев.

Според него кабинетът би трябвало да разсее подозренията, че може да отстъпи от позицията на България по тематиката за Северна Македония.

„ Идната седмица министър-председателят отпътува за Брюксел и би трябвало да отстои националните ползи. Затова и Народно събрание, и българите би трябвало да знаят авансово и ясно тъкмо каква позиция ще отстоява министър председателят. Но тя не може да се разминава с рамката на Консултативния съвет за национална сигурност. Всяко увъртане или опити за замяна ще имат тежки последици ”, заключи президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР