Като витиеват определи доклада Европейската комисия за България президентът Румен

...
Като витиеват определи доклада Европейската комисия за България президентът Румен
Коментари Харесай

Радев: Българските политици повече се отчитат пред Брюксел, отколкото пред гражданите

Като " витиеват " дефинира отчета Европейската комисия за България президентът Румен Радев.

По думите му няма сериозен прогрес по рекомендациите на Европейска комисия досега, мненията за него са спорни, тъй като самият отчет е в действителност витиеват.

" Мисля, че българите от дълго време не разчитат на тези отчети, тъй като те изместват отговорността – вместо пред българските жители с тези отчети българските политици от ден на ден се регистрират пред Брюксел. Най-важно е българските жители да бъдат уверени в успеваемостта и справедливостта на нашата правосъдна система, да видят, че има действителна битка с корупцията и с несправедливостта, която се шири в обществото ", добави още президентът.

По тематиката за проверката на приватизационните покупко-продажби президентът сподели, че тук приказваме за две разнообразни неща: „ Едното е обзор на предишното, за което партия ГЕРБ упорстват и което аз поздравявам, сподели той. Но по-важно е да се фокусираме върху сегашното и бъдещето. Защото до момента в който гледаме кой какво е правел в предишното, сега не престават да текат крупни Обществени поръчки. Какво вършим с тях и с какви механизми ще разкриваме, пресичаме и преследваме корупционните закононарушения “, запита Радев.

За кино лентата „ Граница “ на депутата Елена Йончева президентът съобщи, че не го е гледал, само че даде обещание да го гледа. Той запита – дали влаганите средства там извършват своето предопределение.

По мотив Закона за концесиите Радев съобщи, че „ извънредно време е изгодите от концесиите да усещат освен концесионерите, само че и българските жители “, съобщи БГНЕС.

В словото си пред тържественото заседание във връзка празника на Строителни войски президентът съобщи, че „ през днешния ден нашите Сухопътни войски са наследници на славни обичаи, че претърпяха промени и се развиват доста, изпълнявайки своя дълг, само че за жалост последните десетилетия се натрупаха доста проблеми и тревожни трендове на недокомплектованост, невисок обществен статус, занижена мотивация, остаряла техника, които би трябвало да бъдат поправени. Той акцентира, че би трябвало да има явен ангажимент на България да взе участие в създаващата се европейска защита. И че твърдо ще има увеличение на бюджета за защита. Според Радев модернизацията на армията не значи единствено придобиване на нови бойни платформи, а касае и човешкият фактор.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР