Като успешен определи проф. Румен Драганов от Института за анализи

...
Като успешен определи проф. Румен Драганов от Института за анализи
Коментари Харесай

Оборот от 100 млн. лева отчита българският туризъм след Великден

Като сполучлив дефинира проф. Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма миналия към този момент зимен туристически сезон у нас. Според него обаче с цел да се развива добре България като туристическа дестинация е належащо да бъдат основани кооперативи. Така в случай че лифтовете да вземем за пример бяха на хотелиерски кооперативи, те щяха да знаят какво да вършат и да имаме доста по-успешен зимен туризъм, сподели още проф. Драганов.

Условията в зимните курорти сега са чудесни и има доста сняг, а ние закриваме ски сезона.

Като образец за положително развиване проф. Драганов даде курортен комплекс „ Св. св. Константин и Елена “, където целогодишно туристите могат да се отдадат на балнео и СПА услуги.

Според него към този момент доста от морските ни курорти стартират да правят целогодишна активност и като уелнес дестинации.

Откриването на това, че ти можеш да превърнеш един артикул, в който към този момент си вложил, в целогодишна дестинация е бъдещето на туризма у нас, сподели още проф. Румен Драганов.

Около 100 млн. лева е оборотът в туризма за Великден,а към 380 лева приблизително е изхарчил един екскурзиант у нас. Сметката за екскурзиант в чужбина е била към 425 лева добави още Драганов.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР