Като скромни определят резултатите от заседанието на Историческата комисия между

...
Като скромни определят резултатите от заседанието на Историческата комисия между
Коментари Харесай

Доц. Наум Кайчев: Скромни са резулататите от съвместната българо-македонската комисия

Като скромни дефинират резултатите от съвещанието на Историческата комисия сред България и Северна Македония българските представители, заяви Българска национална телевизия.

В четвъртък и петък специалистите от двете страни обсъждаха българските забележки в учебниците за 7 клас в югозападната ни съседка, свързани със средновековна история. За богомилството са постигнали единодушие, за същността и произхода на Охридската архиепископия - договарянията ще продължат. Следващата среща ще е в София на 12 и 13 май.

" Срещата протече като цяло в положителна и колегиална атмосфера, само че съответните резултати от нея бяха извънредно лимитирани. На предходната среща в края на февруари бе реализиран прочут прогрес, само че този темп не бе съхранен и е извънредно занимателен в този момент, тъй че като цяло резултатите са скромни от последната среща. За богомилството като цяло постигнахме общо виждане и това е позитивният резултат от последната среща. Но диалозите не престават много постепенно по ред други въпроси ", съобщи доцент Наум Кайчев - заместник-съпредседател на Историческата комисия сред България и Северна Македония.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР