Като продължение на увенчалия се с успех виртуален форум Голи

...
Като продължение на увенчалия се с успех виртуален форум Голи
Коментари Харесай

Йотова с нова инициатива за запазване на българщината сред общностите ни в чужбина


Като продължение на увенчалия се с триумф виртуален конгрес „ Голи са без книги всички нации “ по случай 24 май, вицепрезидентът Илияна Йотова афишира самодейност та „ Будната България “. Целта ѝ е да насърчи деца, младежи и възрастни от българските общности зад граница да изразят своята връзка с България, с нейното минало и бъдеще. Те могат да опишат или покажат всичко, което ги зарежда със мощ и самочувствие, че са българи – да вземем за пример обичано място в Родината, предадените през генерации обичаи, паметта на своя жанр, прояви, поддържащи българския дух зад граница.

Всички искащи да се включат могат да го създадат, като изпратят видео запис, не по-дълъг от 3 минути. За сцена на виртуалния конгрес вицепрезидентът Йотова още веднъж дава своя канал в Ютуб и формалната си страница във Facebook. „ Чрез видео материалите като с камъчета от мозайка ще сглобим облика на България на всички – будната България “, показва Илияна Йотова.

Партньори на „ Будната България “ са Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българска академия на науките и Българското национално радио.

За край на самодейност та е определен 1 ноември – Денят на националните будители. Записите ще се одобряват на [email protected] до 25 октомври 2020 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР