Като превантивна мярка, особено сега, през студения сезон и острите

...
Като превантивна мярка, особено сега, през студения сезон и острите
Коментари Харесай

Диетолози посочиха кое е най-доброто и полезно кисело мляко на пазара

Като превантивна мярка, изключително в този момент, през студения сезон и острите респираторни вирусни инфекции, целесъобразно е постоянно да се употребяват млечни артикули - източници на пробиотици.
Киселото мляко е богато на пробиотици, протеини и калций, доста значими за здравите кости, мускули и нерви. Приготвено посредством прибавяне на неповторимите за българските ширини бактерии – lactolacillus и bifidobacteria, към прясното мляко, киселото мляко е истински балсам на младостта.
Как да изберем най-полезното кисело мляко:
Купете натурално кисело мляко без подсладители, плодови сиропи, шоколад и други Всички те са вкусни, само че за жалост съдържат доста захар и изкуствени аромати.
Десертните йогурти не би трябвало да се дават на деца и бременни дами. По-добре е да закупите натурално кисело мляко и да добавите към него плодове.
Проверете наличието на мазнини. Някои кисели мляка се създават от мляко със наличие на мазнини от 1,5-6%, само че има и такива, които не съдържат мазнини. Последните са лишени от скъпи мастноразтворими витамини, като А, D, Е и К. Освен това, калцият в такива йогурти се всмуква доста по-зле. Поради този факт е по-добре да купувате храни с ниско наличие на мазнини (1,5 - 2,5%), в сравнение с тези без мазнини, предлагат диетолози.
Обърнете внимание на броя на млечнокиселите бактерии в състава. Някои йогурти съдържат ацидофилни бактерии (обитават тънките черва), до момента в който други съдържат бифидобактерии (те живеят в дебелото черво). Последните са по-добри. Бифидобактериите в млечната среда не се умножават, те се прибавят към продукта и с течение на времето умират. Колкото по-прясно кисело мляко, толкоз повече бифидобактерии има в него.
Помислете за периода на валидност. Това е главният знак за естествеността на продукта. Изберете мляко, което имат къс период на валидност - 14 до най-много 30 дни. То съдържа повече живи бактерии.
Най-полезно е естественото кисело мляко, което може да се подготви вкъщи.
"Добре е да включите кисело мляко в състава на закуската ", - поучава Светлана Фус.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР