Като първият световно активен по отношение на устойчивоста производител на

...
Като първият световно активен по отношение на устойчивоста производител на
Коментари Харесай

Когато става въпрос за превоз по море Volvo иска да използва биодизел

Като първият международно деен във връзка с устойчивоста производител на коли, Volvo желае да употребява възобновимо гориво за междуконтинентален морски превоз. Корабите на логистичния сътрудник на шведите са в придвижване с метиловия естер на мастната киселина, прочут като " биодизел ". Според Volvo това понижава излъчванията на CO2 с до 84 %, което би съответствало на към 55 000 тона CO2 годишно.

Всяка година десетки хиляди контейнери се транспортират през международните океани на големи кораби, с цел да снабдят заводите и оборудванията на Volvo с индустриални материали. В бъдеще потреблението на биогорива ще спести толкоз излъчвания на CO2, колкото биха били създадени от изцяло претрупан камион обиколил земята към 1200 пъти. За задачата Volvo желае да разчита на потреблението на метилов естер на мастна киселина (FAME) - съединения на мастна киселина и метанол.

Биогоривото се получава от възобновими и устойчиви източници като употребявано олио за готвене. Не се употребяват първични материали, свързани с палмово масло или произвеждане на палмово масло.

„ Възобновяемите горива не са окончателното решение, с цел да създадем световния океански товарен превоз въглеродно безпристрастен “ - споделя Хавиер Варела, основен действен шеф (COO) и заместител основен изпълнителен шеф на Volvo Cars - „ Тази мярка обаче демонстрира, че ние към този момент действаме в този момент и прилагаме решения, които ще преодолеят времето, в което чакаме дълготрайни други възможности. “

Шведите не преглеждат потреблението на биогорива като конкурентно преимущество. Напротив - Volvo желае да насърчи и други производители на коли да работят по този начин, с цел да усилят търсенето на трансграничен превоз с ниски CO2 и да вкарат възобновими горива като средносрочно решение.

Заедно със своите логистични сътрудници Maersk, Kuehne+Nagel и DB Schenker, Volvo работи по самодейността за биогорива. От 1 юни 2023 година всички компании към този момент са минали в активността си към възобновими горива за целия контейнерен превоз от името на шведския производител на транспортни средства.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР