Като първа точка от дневния ред бяха разисквани актуализацията на

...
Като първа точка от дневния ред бяха разисквани актуализацията на
Коментари Харесай

Общинските съветници във Видин актуализираха бюджета на извънредно заседание

Като първа точка от дневния ред бяха разисквани актуализацията на бюджета на Община Видин и смяната на поименния лист за финансови разноски през 2021 година Поради постъпили доходи от продажба на нефинансови активи през полугодието в размер на 248 264 лева, които не са заложени в началния проект на бюджета, се актуализират по приходната част постъпленията от продажби на здания – 76 523 лева и от продажба на земя – 171 741 лева Във връзка с това и зародила нужда се постановат допълнение и смяна в листата за финансови разноски. Румен Лилов, шеф отдел „ Устройство на територията “ в Община Видин уточни какви са корекциите по разходните параграфи. Ще бъде изработен главен ремонт на покриви на общински жилища в ж.к. „ Гео Милев “ и ж.к. „ Строител “ на стойност 185 810 лева, на мястото на изнемощял обект „ Основен ремонт на 3 халета за потребностите на Оперативна програма „ Чистота, озеленяване и благоустройство “, очакван в първичния вид на листата за финансови разноски. Базата на предприятието ще бъде преместена на различен общински терен.

Относно обект „ Придобиване на автомобил „ Вишка с изолиран панер “ за потребностите на звено „ Поддържане и ремонт на улично осветяване и електрически уреди общинска благосъстоятелност “ цената се завишава от 3 600 лева с 32 400 лева Повече ще са средствата, предопределени за две детски площадки и спортни уреди - в парк „ Владикина бахча “ и Крайдунавския парк.

Други корекции са свързани с поправки на здания на кметства, детски градини, действия по благоустрояване на територията на цялата община и други и не се отразяват на общата стойност на финансовите разноски.

По точката от дневния ред за прекачване на материални активи на общинското дружество по непорочност, Светла Ангелова, шеф отдел „ Екология “ разясни, че това е процедурен въпрос. Материали и консумативи на някогашните звена „ Чистота “ и „ Строителни действия “ се дават за ръководство на новосформираното дружество.

Бяха дискутирани няколко оферти по отношение на зареждане на банкови извънбюджетни сметки по планове на Община Видин, които също бяха гласувани. Във връзка с план „ Патронажна грижа + “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 заместник-кметът и началник на плана Борислава Борисова изясни: „ Имаме потребност от краткотрайно финансиране от Община Видин – заем, както сме правили по предходния съставен елемент 3, до момента в който ни верифицират разноските и по-късно го връщаме. Издължили сме половината от предния план, чакаме до дни да се възстановят разноските. Практика е в Община Видин, когато имаме разплащане на заплати, както е в тази ситуация – на обществени асистенти и здравни специалисти, да си оказваме помощ посредством заем от Общината, а парите да бъдат върнати в границите на рационален период “.



Общо 11 точки от дневния ред се отнасяха за включване на образователните и детски заведения в Списъка на средищните детски градини и учебни заведения за образователната 2021/2022 година.

Въпреки демонстративното овакантяване на съвещанието на част от общинските съветници, които очевидно не са заинтригувани от решаването на належащи проблеми като ремонт на общинските жилища, на детски и спортни уреди, съществени поправки на здания на детски градини, учебни заведения, кметства и разнообразни действия по благоустрояване, които са в интерес на всички поданици, актуализацията на бюджета бе гласувана.

Всички останали оферти също бяха признати, като се изключи последното – за упълномощаване на представител на Община Видин за присъединяване в съвещание на Общото заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Видин. Причината бе неналичието на кворум.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР