Като отговорен собственик на домашен любимец, осигуряването на най-доброто хранене

...
Като отговорен собственик на домашен любимец, осигуряването на най-доброто хранене
Коментари Харесай

Топ 10 съставки на добрата кучешка храна

Като виновен притежател на домакински любим, обезпечаването на най-хубавото хранене за вашия окосмен другар е от първостепенно значение за цялостното му здраве и благоденствие. А изборът на висококачествена кучешка храна включва повече от просто взор към опаковката; това изисква по-отблизо листата на съставките.

Затова и екипът на ще ви помогне, като прегледа дружно с вас 10-те най-хубави съставки, които да търсите, когато избирате първокласна за вашия домакински любим

Истинско месо като съществена съставна част

Потърсете храни за кучета, в които същинско месо като пилешко, телешко или агнешко, е посочено като съществена съставна част. Висококачественият протеин е от основно значение за развиването на мускулите, енергийните равнища и цялостната жизнеспособност на вашето домашно животно, които значително дефинират качеството му на живот.

Пълнозърнести храни

Качествените въглехидрати, произхождащи от пълнозърнести храни като кафяв ориз, киноа или овес, обезпечават скъп източник на сила за вашето куче. Избягвайте храни с несъразмерни добавки и изберете пълнозърнести храни, които способстват за поддържане на оптимално уравновесена диета.

Здравословни мазнини

Мазнините са основна част от хранителния режим на вашето куче, тъй като поддържат здрава неговата четина, кожа и другите телесни функционалности. Потърсете източници като пилешка лой, рибено масло или масло от ленено семе, с цел да сте сигурни, че вашият четириног другар получава нужните омега-3 и омега-6 мастни киселини.

Плодове и зеленчуци

Разнообразна гама от плодове и зеленчуци като сладки картофи, грах, моркови и боровинки, прибавя значими витамини, минерали и антиоксиданти към менюто на вашето куче. Съставките способстват за цялостната поддръжка на имунната система и подкрепят храносмилането.

Естествени консерванти

Изберете храни за кучета, които употребяват естествени консерванти като токофероли (витамин Е) и аскорбинова киселина (витамин С), с цел да поддържате свежестта. Избягвайте изкуствени консерванти като BHA, BHT и ethoxyquin, които са свързани с евентуални опасности за здравето.

Пробиотици и пребиотици

Поддържането на здравето на храносмилателната система на вашето куче е от голямо значение за усвояването на хранителни субстанции и цялостното богатство. Съставки като пробиотици (живи потребни бактерии) и пребиотици (несмилаеми фибри) предизвикват хубавичко чревна флора, подпомагайки храносмилането и функционалността на имунната система.

Глюкозамин и хондроитин

За кучета, предразположени към проблеми със ставите или като превантивна мярка, търсете храни, съдържащи глюкозамин и хондроитин. Компонентите поддържат оптималната работа на ставите и могат да допринесат за нараснала подвижност, изключително при породи, склонни към артрит и тазобедрена дисплазия.

Ограничени добавки

Висококачествената храна за кучета свежда до най-малко потреблението на добавки като царевица, соя и пшеница, които оферират дребна хранителна стойност. Често сходни съставни елементи водят до насърчаване на алергии и храносмилателни проблеми при някои кучета. Вместо това изберете други възможности с акцент върху богати на хранителни субстанции съставки.

Натурално месно хранене

Въпреки че същинското месо би трябвало да бъде главният източник на протеини, висококачествената кучешка храна може също да включва месни ястия (например пилешко или агнешко) като спомагателен протеин. Те обезпечават незаменими аминокиселини за кучешкия организъм.

Без изкуствени добавки

Избягвайте храни за кучета, съдържащи неестествени оцветители, аромати и консерванти. Изкуствените добавки могат да допринесат за насърчаване на съществени алергии и сензитивност при някои кучета. Вместо това заложете на марки с ангажимент към натурални и здравословни съставки

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР