Като оставим настрана SUV автомобилите, на Porsche отне известно време

...
Като оставим настрана SUV автомобилите, на Porsche отне известно време
Коментари Харесай

7-те най-интересни неща в новото Porsche Panamera 

Като оставим настрани SUV колите, на Porsche лиши известно време да предложи заслужен за марката модел с четири порти, само че Panamera промени това (разработките на протопанамера датират от края на осемдесетте).

Далеч от елегантността, първото потомство на Panamera сполучливо придвижи спортната ДНК на Porsche в пакет, който е доста по-удобен за богати ОБРАЗЦОВИ фамилии. Третото потомство на Panamera е тук, с цел да продължи това завещание.

Изцяло новото Porsche Panamera идва с по-мощни мотори, по-елегантен дизайн и модифициран интериор. С 385 000 продадени бройки от 2009 година насам моделът с четири порти е огромен триумф за немската марка, а новото трето потомство на първокласния седан е на път да продължи тази традиция. Нека се срещнем с новия модел.

Еволюция на второто потомство на модела, новото Porsche Panamera идва с по-изчистен жанр, по-дигитален кокпит и изцяло актуализирани задвижващи елементи.

1. Активно окачване 

Въпреки че Panamera се предлага общоприетоо с впечатляващо двукамерно, въздушно окачване, опционалното окачване Porsche Active Ride за моделите Panamera E-Hybrid притегли вниманието ни.

В тази трансформация Panamera разполага с дейни амортисьори, свързани с електрически задвижвана хидравлична помпа. В амортисьорите помпата основава характерно за съответния случай налягане. Това усъвършенства комфорта и по-ефективно всмуква „ несъвършенствата “ на пътя.

Активното окачване поддържа Panamera в хоризонтално състояние,
когато автомобилът форсира или понижава нападателно, както и в бързи завои. Системата свръхкомпенсира придвижванията по другите оси, като съгласно Porsche автомобилът „ се накланя в завоите като мотоциклет, накланя се напред при ускоряване и се накланя обратно при прекъсване “.

Еднокамерното въздушно окачване, което се конфигурира на тази трансформация, икономисва тегло. Като знаем какъв брой по-тежки са плъгин хибридите, окачването Porsche Active Ride звучи по този начин, като че ли дейно ще заблуди лидера, че ръководи по-лек и по-пъргав автомобил.

2. Концепция за интериор Porsche Driver Experience

В новата идея за интериора Porsche се пробва да сътвори съвършения баланс сред цифровите и аналоговите контролни уреди. Това включва слагането на аналогови бутони и превключватели в основните контактни точки в непосредствена непосредственост до лидера, в това число позицията на селектора на предавките вдясно от кормилото.

В непосредствена непосредственост до лидера се намира и превключвателят на режимите за другите стратегии за шофиране, както и бутон на система за подкрепяне на лидера.

Има два огромни цифрови екрана за лидера: 12,9-инчов инструментален клсъстър и централен сензорен екран. Доволни сме, че при първия от тях са непокътнати обичайните заоблени циферблати на Porsche. По-надолу от централната подпора са ситуирани няколко touch бутона за климатроника, прекратени от редица аналогови превключватели, външните от които са за бързи настройки на температурата.

Преместването на обичайния лост за промяна на предавките от централния тунел също освобождава повече място за предпазване.

Цялостното оформление е ненатрапчиво и спортно, тъй че при изискване, че е и елементарно за потребление, това, което виждаме, ни харесва.

3. Дисплей от страната на пасажера

Подобно на Cayenne, третото потомство на Panamera се предлага с опционален 10,9-инчов сензорен екран от страната на пасажера. Оттук пасажерът може да взаимодейства с информационно-развлекателната система или да гледа видеоклипове по време на шофиране. Дисплеят не се вижда от лидера, тъй че няма заплаха да отвлича вниманието му по време на придвижване.

4. По-голяма хибридна батерия, по-голям пробег на електричество

Докато актуалната Panamera E-Hybrid има 17,9 kWh батерия, новата е получила удивително нарастване на потенциала. Новата високоволтова батерия за plug-in хибрида е с потенциал 25,9 kWh и съгласно Porsche това усилва напълно електрическия пробег с до 70%.

Ако използваме сегашния базов E-Hybrid като насочна точка, това би нараснало пробега на напълно електрическо задвижване от 28 км до над 48 км. Това би било задоволително за доста хора да пътуват до офиса единствено на електричество и ще усили доста успеваемостта на тяхната Panamera.

Освен по-голямата батерия, бордовото зарядно устройство поддържа зареждане с мощ до 11 kW, спрямо предходните 7,2 kW. Това също по този начин прави зареждането по-бързо и по-удобно.

Като стана дума за хибриди, за това потомство ще се оферират четири E-Hybrid модела Panamera.

5. По-силна диференциация на Panamera Turbo E-Hybrid

Въпреки че при новата Panamera Turbo E-Hybrid е отпаднала буквата „ S “ от името и мощността е намаляла с 20 к.с. до 670 к.с., въртящият миг е повишен от 869 на 928 Нм. Представянето на прав сектор е все по този начин феноменално, като времето от 0 до 96 км/ч е 3 секунди.

За това потомство от Porsche са желали да отличат образно Turbo E-Hybrid в по-голяма степен, в сравнение с при предходните модели. Тази върхова Panamera към този момент се предлага със характерна за Turbo предна ризница, неповторима долна част на задния похлупак, дифузьор в цвета на каросерията и характерни ауспухови тръби.

Като състезателен противоположен цвят, Turbonite е употребен като покритие на страничните въздушни перки на въздухозаборниците, обграждащите детайли на прозорците и надписа „ turbo “ на капака на багажника. На капака на мотора гербът на Porsche също е с покритие Turbonite, а същото важи и за центъра на колелата.

Щом седнете зад кормилото, Turbo E-Hybrid впечатлява със комбинация от Turbonite и карбонови украшения. Централният тахометър и детайлите за ръководство в централната подпора допълват резултата, защото те също са с Turbonite покритие.

6. По-бързи базови модели

Не единствено хибридите са получили развиване. Базовата Panamera, която е единствено на бензин, разполага с усъвършенстван 2,9-литров турбо V6 с 348 к.с. и 498 Нм въртящ миг, което съставлява нарастване с 23 к.с. и 50 Нм. Очаква се да бъде най-бавната Panamera, която ще се нуждае от пет секунди, с цел да доближи 96 км/ч, и ще има оптималната скорост от 271 км/ч.

С AWD, спомагателното сцепление на Panamera 4 ще доближава до 96 км/ч за 4,7 секунди, което е надолу от петте секунди, нужни на предходното потомство.

Оптимизираните налягане на турбото, размер на впръскване и timing на запалване са виновни за подобряването на мощността и успеваемостта на V6 мотора.

7. По-интелигентни технологии за подкрепяне на лидера

Колкото и да са бързи, доста Panamera-и ще прекарат огромна част от живота си в пътешестване по автомагистрали или транспортиране на пасажери в града, където комфортът и сигурността са приоритет (преди да дойдат в България, където ромски оркестър ще ги освети, ще бъде измислена специфична поп-фолк песен за всеки обособен модел и ще стартира използването им по предопределение – крепко газ на алено, пък може и нечий живот да се отнеме).

Въпреки че доста запалянковци може да не желаят да се занимават с помощни средства за лидера в GT3, те имат своето място в първокласен седан и Porsche е направило няколко усъвършенствания в тази област.

Активният помощник за скоростта, който е „ общоприета екстра “, към този момент има нова ограничаваща функционалност, която работи със системата за различаване на пътните знаци. Когато се задейства, Panamera ще се придържа към указаното ограничаване на скоростта на съответния път.

Porsche InnoDrive включва адаптивен круиз надзор и има нови асистенти за поддържане на лентата за придвижване и за секване. Друга нова функционалност е асистентът за избягваща маневра, който може да помогне за неочаквана промяна на лентата на свижение, в случай че би трябвало да избегнете затруднение.

И най-после, паркирането на Panamera на тесни места е по-лесно, защото това може да се направи посредством смарт телефон, до момента в който сте отвън автомобила, с Remote ParkAssist. Това ще бъде изключително потребно за хората, на които се постанова да паркират в тесни гаражи или тук-там за паркиране в работата, когато отварянето на вратата на автомобила е неудобно/невъзможно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР