Като организация, която иска да работи за принципи и правила,

...
Като организация, която иска да работи за принципи и правила,
Коментари Харесай

Съдия Андрей Георгиев: Ако продължаваме с още от същото, ще бъдем в сюжета на сериала ”Октопод” още дълго

" Като организация, която желае да работи за правила и правила, съдът би трябвало да каже какво е достойното отношение. Ние нямаме нищо срещу тези трима души (Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров - б.р.), в случай че те заявят ясно на обществото какво са създали, получат съответната отговорност и по-късно стартират да работят, съгласно законите на страната, ние сме подготвени да подкрепим всевъзможни техни дейности. Но преди този момент, всичко, което чухме дотук, наподобява като научна фантастика. Българското общество имало право да знае обстоятелствата, до момента какви обстоятелства научихме? ".   

 

Георгиев напомни, че преди няколко години представител на прокуратурата разгласи за атентат посредством сървъра на пръскачките на Народното събрание, които се оказа, че работят ръчно и няма подобен сървър:

 

" Говореше се и за осколки, летели с първа галактическа скорост (при атентата против Гешев - б.р.). Това ли ще са обстоятелствата? Така ли ще ги изнасят? Всичко е една илюзия, един сюжет, който ние не можем да поносим ".

 

Съдията акцентира, че акцентът в позицията на Съюза на съдиите не е върху оставките на Гешев, Сарафов, Тодоров и всички от Висш съдебен съвет, а, че " тези хора нямат нужните качества и не може да има никакво публично доверие към тях предвид на това, което са създали дотук ".

 

" Имаме искане всички членове на Висш съдебен съвет да престанат да извършват функционалностите си, тъй като с всичко, което чуваме, те на процедура са под опасност от един от хората, от който се чака да вземат решение.

 

Във връзка с настояването за оставки на членовете на ВСС по-важно е не кой ще бъде във Висш съдебен съвет, а по какви правила ще работи той и по какви правила ще съществува основният прокурор ".

 

По думите на съдията от Софийския областен съд и член на Съюза на съдиите това, че Гешев разгласи, че излиза в отпуск, не значи, че няма да упражнява някакво въздействие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР