Като неуместно, неоснователно и несправедливо определи италианското външно министерство обвиненията,

...
Като неуместно, неоснователно и несправедливо определи италианското външно министерство обвиненията,
Коментари Харесай

Италия протестира срещу критиките на ООН за отношението й към мигрантите

Като несвоевременно, безпричинно и незаслужено дефинира италианското външно министерство обвиняванията, че в страната има проблеми с расизма, оповестява Българска телеграфна агенция.

Новият висш комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет съобщи, че има желание да изпрати в Италия екип, "който да оцени докладваното внезапно нарастване на прояви на расизъм и принуждение против роми и хора с африкански генезис ". Забележките й провокираха остра реакция от вътрешния министър и вицепремиер Матео Салвини, който заплаши с ответно редуциране на италианското финансиране на Организация на обединените нации.

"Италия дава над 100 милиона (евро) годишно и ще обсъдим със съдружници изгодата от това да продължим да даваме тези 100 милиона евро, с цел да финансираме разточителство, злоупотреби и обири в организация, която желае да поучава италианците, до момента в който има (за членове) страни, които употребяват изтезания и постановат смъртно наказване ", съобщи Салвини, представен от организация АНСА.

В изказването на италианското външно министерство не се повтаря същата опасност. Вместо това се натъртва на напъните на Италия да избавя мигранти в морето, да оказва помощ на африканските страни и апелите на Рим за по-голямо присъединяване на Европейски Съюз и Организация на обединените нации в рецесията с миграцията през Средиземно море.

От встъпването в служба на новото популистко държавно управление на 1 юни, Италия възприе доста по-твърда имиграционна политика, като де факто не позволява избавителни кораби с мигранти в своите пристанища. В същото време Салвини непрекъснато употребява внезапни изрази против миграцията. Както акцентира италианското външно министерство, Рим се гордее, че за последните 12 месеца страната е съдействала за понижаване на смъртните случаи на мигранти в Средиземно море с 52 на 100, както и със редуциране на броя на идващите мигранти с 80 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР