Като несъществени определи съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов

...
Като несъществени определи съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Кадровите промени в МВР са на ниско ниво

Като несъществени дефинира съпредседателят на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов кадровите промени в Министерство на вътрешните работи, оповестени във вторник от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.

" Това, което се случи с измененията на началници в Столична дирекция на вътрешните работи, е доста ниско равнище. Г-н Демерджиев в случай че желае да реализира радикална смяна в битката с наркотрафика, би трябвало да огледа доста по-нависоко. Информация в службите има задоволителна, тъй като в обособените звена чиновниците знаят кой с кого контактува от престъпния контингент ", счита Атанасов, който бе и ръководител на комисията по вътрешен ред и сигурност в предходния парламент.

" Палиативна промяна " - продължи с отрицателната оценка за оповестените рокади националният представител, като доказателство за това било, че въпросните чиновници не биват уволнени, а ще им се оферират други позиции в силовия уред. " Трябва да се реже до кокал. "

Представителят на " градската десница " очерта и друг проблем в Министерство на вътрешните работи - множеството пенсионери, към момента работещи в системата, които нямали мотивация за резултати.

Шефът на полицията в Кюстендил е освободен за нерегламентирани срещи с представители на ГЕРБ
" Покровителството на наркотрафика и полицейският чадър е остаряла болест. Това не е нещо, случило се през вчерашния ден, а е резултат от дългогодишната кадрова търговия по време на ръководството на ГЕРБ. Друг доста тежък проблем е че системата е задръстена на високо равнище от така наречен работещи пенсионери. Те получават и пенсия, и заплата, и нямат кой знае какъв блян за резултати. Това задръства долните равнища и лишава от мотивация младите чиновници на Министерство на вътрешните работи, които имат качества, само че не виждат вероятност пред себе си ", разяснява той в парламентарните коридори.

Допълнителните средства за Министерство на вътрешните работи пък отиват за заплати, а не за техническо обновяване, а полицията е тежко изостанала от актуалните механически условия, уточни още като рецензия Атанасов.

Лидерът на ДСБ разяснява и настоящите политически тематики. По думите му 70% от българите желаят постоянно държавно управление, като сформирането на такова е отговорност на политиците. " Аз съм за това да се сформира постоянно държавно управление. С кой мандат, с какво болшинство, това е въпрос на договаряния. Ние от " Демократична България " няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР