Като най-популярната социална медийна мрежа в света, Facebook е натоварен

...
Като най-популярната социална медийна мрежа в света, Facebook е натоварен
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг: Интернет се нуждае от нови правила. Да започнем в тези 4 области

Като най-популярната обществена медийна мрежа в света, Фейсбук е претрупан със задачата да подсигурява, че интернет остава безвредно място за милиарди хора - задача, с която се проваля с очевидно възходяща периодичност.
 Facebook се трансформира, мести се от площада в хола  Британският парламент упрекна Facebook с умишлена корист с персонални данни  Приходите и потребителската база на Фейсбук се усилват, даже когато компанията е забъркана в кавги
Сега създателят и основният изпълнителен шеф на компанията Марк Зукърбърг моли държавните управления и регулаторите да засилят и споделят част от тази отговорност за опазването на своите жители онлайн.

„ Вярвам, че се нуждаем от по-активна роля за държавните управления и регулаторите “, написа Зукърбърг в  публикация, оповестена в The Washington Post. " Чрез актуализиране на разпоредбите за интернет,  можем да запазим най-хубавото в него - свободата на хората да показват себе си и за бизнесмените да изградят нови неща - като в същото време пазиме обществото от по-големи вреди. "

На страницата на Washington Post Зукърбърг дефинира четири области на интернет, които счита, че най-вече се нуждаят от нови регламенти: нездравословно наличие, отбрана на изборния развой, цялост на персоналния живот и персоналните данни и преносимост на данните от една платформа на друга.

„ Правилата, регулиращи интернет, разрешиха на едно потомство бизнесмени да изградят услуги, които трансформираха света и усъвършенстваха много  живота на хората ”, написа Зукърбърг. " Време е да актуализираме тези правила, с цел да дефинираме ясни отговорности за хората, фирмите и държавните управления отсега нататък. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР