Като на всеки голям спортен форум и на , въпреки

...
Като на всеки голям спортен форум и на , въпреки
Коментари Харесай

Олимпийците, които да следим на Пекин 2022

Като на всеки огромен състезателен конгрес и на, макар проблемите с Ковид и протеста, ще се стече цяла плеяда елитни спортисти, чиито изяви наложително би трябвало да следим. Сред тях има първенци и рекордьори от целия свят.

Суи Венджинг и Хан Конг

С два златни и три сребърни медала от международното, този тим по двойки от Китай е и актуалният международен рекордьор. Суи и Хан, надлежно на 26 и 29 години, се пързалят дружно от 2007 година. Те създадоха задявка, която очарова почитателите, спорейки и шегувайки се като остаряла фамилна двойка. В Пекин те без подозрение ще се борят за злато пред своята аудитория.

Юзуру Ханю

Няма доста неща, които този повторен олимпийски първенец да не е постигнал. Любимият скейтър, прочут в Япония и един от най-популярните спортисти в страната, е чупил международния връх 19 пъти. Той може да се похвали и със седем медала от международни шампионати и четири финални трофеи от Гран При. След всяко пързаляне почитателите ще хвърлят десетки играчки на Мечо Пух на леда, традиция, която се разви, откакто Ханю стартира да носи забрадка във формата на мече. Състезавайки се в третата си олимпиада, 26-годишният състезател ще съперничи на Нейтън Чен за златото.

Айлин Гу

През миналата година родената в Америка скиорка в свободен жанр бързо се наложи като кандидат на подиума за Пекин 2022, като завоюва два златни медали на Winter X Games 2021 и на международния шампионат. Идентифицирайки се по едно и също време като американка и китайка, тя се надява да помогне за построяването на мост сред двете народи и да въодушеви бъдещите китайски скиори.

Кейти Ормерод

Едва на 16, английската гимнастичка се преквалифицира в сноубордист, а 4 години по-късно  отлетя за Пьонгчанг като една от най-хубавите зимни спортистки на Англия. За страдание тя си счупи петата по време на подготовка и не се състезава. Тя е и първият английски сноубордист, спечелил съревнование от Световната купа.

Сузан Шултинг

Вече сполучливата холандска състезателка завоюва злато във всяко съревнование на международни шампионати предишния март, доказвайки, че е непобедима. Тя е едвам втората жена състезателка по скоростен кънк шорттрек, като една от успехите и е първата в историята златна щафета за дами на Холандия. Шултинг, който също се е състезавала в тичане с кънки на дълга писта, ще търси голям брой медали по шорттрек в Пекин, влизайки като настоящ олимпийски първенец на 1000 метра.

Лиу Шаоанг

23-годишният юноша, който е роден от татко китаец и майка унгарка, е израснал в Будапеща и съставлява Унгария в шорттрека. През 2018 година Лиу стана олимпийски първенец. Само преди няколко месеца той завоюва първата си купа от международно състезание в Холандия. След като тренира в Китай, Лиу натрупа доста почитатели в Пекин и с неспокойствие чака да се състезава в страната, която назовава втори дом.

Ирин Вюст

На 35 години холандската състезателка по кънки от дълго време утвърди статута си на легенда. Откакто стана най-младият холандски олимпийски първенец на 19, Вюст е най-успешният олимпиец на Холандия и най-награждаваната състезателка по скоростно пързаляне на всички времена с 11 медала, 5 от които златни. Другите й достижения включват – два пъти холандска спортистка на годината, кръстена на нея има ледена пързалка, присъединяване в шампионата на Холандия по шосейно колоездене и е първата зимна състезателка, която печели златни медали на четири следващи олимпийски игри.

Маркус Клевланд

На 17, норвежкият сноубордист завоюва първия от четирите си златни шампионати на X Games. По-късно същата година той беше награден за новобранец на годината от списание Snowboard. Тази година, към този момент 22-годишният Маркус обезпечи първата си международна купа в слоупстайл, до момента в който завоюва бронза. Подобно на доста сноубордисти, Клевланд преследва адреналина отвън снега като практикува скейтборд, батут, колоездене и сърф.

Маркета Давидова

На първото си международно състезание Давидова приключи на 43-то място в биатлона. На второто се класира осма. Тази година тя завоюва златото. Чешката биатлонистка изстреля съвършените 20 от 20, побеждавайки настоящия олимпийски първенец за международната купа единствено година преди Пекин. Тя обича конна езда и приключи 57-а на Олимпийските игри 2018.

Такива олимпийци трансформират Игрите в същинско представление, съперничещо си само с високи спортни конгреси като този на.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР