Като много други собственици на бизнес, работих здраво през годините,

...
Като много други собственици на бизнес, работих здраво през годините,
Коментари Харесай

Едно, единствено умение

Като доста други притежатели на бизнес, работих крепко през годините, с цел да употребявам обществените медии за създаване на мрежа от евентуални и сегашни клиенти.

Само за няколко години привлякох над 100 хиляди почитатели, което докара до някои страхотни изгоди. С повишаването на тази цифра обаче попаднах в капан.

Използвах обществените медии, най-вече с цел да кажа: „ Ето, вижте нещо, което написах “ или „ Ето какво мисля по тематиката Х “.

Истинската стойност на обществените медии се крие в една-единствена дарба:

Да улесниш връзката.

Знаете какво се случва с диалозите в действителния свят – не обичаме да приказваме с тези, които се въодушевяват от тона на личния си глас, които в никакъв случай не задават въпроси и не обръщат внимание на събеседника.

С времето научих, че най-хубавият метод да се употребяват обществените медии е като се фокусираш върху два въпроса:
Как мога да стартира един диалог?Какво мога да науча от този диалог?
После се концентрирах върху следните неща:
Задаване на повече въпроси
Днес, вместо просто да споделя мислите си по дадена тематика, пробвам да задавам смислени въпроси. Когато хората отговорят, пробвам да подкрепям разговора. По този метод сътворих по-провокиращи диалози.

Много постоянно те дават начало на взаимоотношения и дават нови благоприятни условия за превръщането на един човек в клиент.
Използване на анкети
Това дава опция да трупате данни за аудиторията си, с цел да изградите по-ясна визия за нейните потребности. Тествайте разнообразни подходи
Да се учиш от рецензиите
Една от най-големите изгоди на обществените медии е една и от най-големите рискове: фактът, че всеки може да подлага на критика.

Отвъд троловете обаче открих откровени рецензии от аудиторията си, които открих за потребни. Понякога диалозите потвърждават, че посланието ми е било не доста ясно, завалено, което ми оказва помощ да го изясня.

Променяйки метода си на потребление на обществените медии ангажираността на потребителите скочи, а с това и броят на почитателите. Но най-важното – пораснах самият аз.

Трансформирайте тактиката си в обществените медии, с цел да ги превърнете в скъп инструмент и за бизнес, и за личностно развиване.

По материал на за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР