Като малшанс определи министърът на отбраната трагичния инцидент в Хасково,

...
Като малшанс определи министърът на отбраната трагичния инцидент в Хасково,
Коментари Харесай

Каракачанов определи като „малшанс” трагичния инцидент в Хасково

Като " малшанс " дефинира министърът на защитата трагичния случай в Хасково, при който ограда на бивше отделение се срути и умъртви инцидентен минувач. Разследването е поето от Военната прокуратура.

Оградата се срутва на тротоара, в миг в който по него минава 56-годишният мъж. Според очевидци индивидът е нямал късмет да оцелее.

В края на 90-те години същата ограда пада върху две девойки. Бащата на едно от тях, оживяло в случая, още помни шока: " Излезли са отсам и са отивали към Института, и вятър имаше по този начин, както нощес. Паднала е оградата върху тях, описа бащата Илия.

По думите му, следствие не е имало, а оградата е трябвало да бъде свалена.
Срути се стена на бивше военно отделение в Хасково, има умрял Стената е паднала поради ентусиазъм напразно
През годините общината неведнъж алармира Министерството на защитата за оградата. Действията обаче идват едвам преди месец:

„ На 15 март съм издал заповед да стартира проучване на парцела и да се пристъпи към процедура, с цел да се осъществя събарянето. Буквално преди няколко дни се е получила една оферта, по закона сме длъжни да имаме 3 предложения. Това е един малшанс, тъй като е пристъпено към процедура и е имало предпазна лента, само че очевидно около ветровете и вятъра, и дърветата са подпирали стената. На мен ми наподобява по-скоро като малшанс и драматичен инцидент”, сподели военният министър Красимир Каракачанов.

„ Изводът е, че Министерството на защитата би трябвало да вземе съществено решение за тези обекти с отпаднала необходимост”, съобщи кметът на Хасково Добри Беливанов.

Окръжна прокуратура Пловдив към този момент проверява случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР