Като един от най-богатите хора в света, който освен това

...
Като един от най-богатите хора в света, който освен това
Коментари Харесай

Не знае много за BBC и се разкайва за Twitter: Няколко извода от неочакваното интервю на Илон Мъск

Като един от най-богатите хора в света, който също така има надзор и върху една от най-популярните обществени мрежи в света, Илон Мъск не е безусловно човек, който има потребност да се явява на доста изявленията. Затова, когато се съгласи да беседва с Джеймс Клейтън от BBC пред камера, това като че ли изненада всички. Клейтън не го очакваше, аудиторията не го очакваше, а през огромна част от времето изглеждаше, че и Мъск не го е очаквал.

Интервюто обаче даде прекомерно рядка опция на хората да надникнат малко повече в мислите на една от най-противоречивите персони през днешния ден. Ето някои от най-важните заключения от изявлението.

1. Илон Мъск не знае доста за BBC

До вчерашното изявление в действителност се стигна частично поради това, че Мъск провокира мини стихия, като добави етикет „ финансиран от държавното управление “ към акаунта на BBC в Twitter, вместо по-точния „ обществено финансиран “. По време на изявлението милиардерът освен изглеждаше податлив да промени етикета, само че и искаше разрешението на Клейтън да го направи, като че ли води диалог с шефа на цялата корпорация.

2. Елон Мъск наподобява се разкайва за покупката на Twitter

Почти цялото изявление се въртеше към относително скорошната покупка на Twitter от Мъск. Съдейки от казаното, милиардерът не наподобява чак толкоз разчувствуван от нея. Постоянните обиди, с които се е сблъсквал от потребителите на Twitter и медиите след придобиването, също са му пристигнали допълнително.

Първоначално Мъск съобщи в изявлението, че в случай че някой му предложи да купи Twitter тъкмо в този момент за сумата, която е платил за него, той ще откаже. После добави, че в случай че въпреки всичко се реши на продажба, желал компанията да отиде в ръцете на човек, който цени „ истината “, без значение какъв брой ще заплати.

„ Не ме интересуват парите “, сподели милиардерът. Но дали това е правилно? Всички помнят, че той обезверено се опита да се откаже от договорката. По думите на Мъск Twitter към този момент е покрай доходност вследствие на фрапантното понижаване на разноските, откакто е била на броени месеци живот, когато я е купил. Въпросът е дали може да задържи тази посока и дали си заслужава цената от 44 милиарда $.

3. Тръм, Байдън и дезинформацията

Въпреки че е дал своя вот за Джо Байдън, както самичък призна, Мъск отбрани прекратяването на възбраната за достъп до Twitter на Доналд Тръмп поради подстрекателството към принуждение в Капитолия.

Бившият американски президент неведнъж преди този момент бе подложен на критика и че популяризира дезинформация. В тази повърхност се концентрират и някои от тревожните промени в Twitter след поемането на контрола от Мъск.

Проучване на Newsguard, което наблюдава онлайн дезинформацията, откри, че ангажираността с известни сметки, разпространяващи дезинформация, е повишена след промяната на собствеността. Според анализаторите в седмицата след придобиването на Twitter от Мъск най-популярните, недостоверни сметки са се радвали на съвсем 60% нарастване на ангажираността под формата на лайкове и ретуитове.

Милиардерът обаче твърди, че напъните му за заличаване на ботове са понижили дезинформацията в Twitter след неговото влизане в компанията. „ Опитът ми демонстрира, че дезинформацията е по-скоро по-малко, в сравнение с повече. “

4. Илон Мъск обича концепцията да спи на работното място

Попитан дали дали слуховете, че спи в офиса, са правилни, Мъск сподели, че има диван в изоставена библиотечна част на централата на Twitter, където от време на време прекарва нощта. Нещо повече, сподели, че желае да трансформира цялата постройка в подслон за бездомни, с цел да реши някои от обществените проблеми, които тормозят Сан Франциско.

5. Илон Мъск обича да се смее на личните си смешки

Цялото изявление бе придружено от шумно подсмиване – на Мъск, който самичък се смееше на личните си от време на време странни смешки. Една от постоянно повтарящите се бе, че кучето му Флоки е станало новият основен изпълнителен шеф на Twitter. Също по този начин двусмислено уточни, че верифицираните консуматори в платформата ще изгубят баджовете си идващия четвъртък, 20 април ( б.р. – 4/20 е диалект за наркотици).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР