Като дете може би си спомняте, че сте получавали по

...
Като дете може би си спомняте, че сте получавали по
Коментари Харесай

Как да контролирате гнева си с бунтуващ се тийнейджър

Като дете може би си спомняте, че сте получавали по някой пестник от майка си за свое провинение. А може би постоянно са ви чели конско за държанието ви. Въпреки това, тактиките за държание на родителите с бунтуващи се младежи в този момент се развиват. Родителите към този момент не ръководят децата си посредством боязън, а употребяват разсъждения и полемики, с цел да разрешат множеството проблеми. Въпреки това не е извънредно родителите да не могат да управляват гнева си, когато едно дете е изключително безразсъдно.

Примерите са доста. Представете си 7-годишно момче, което несъзнателно е било ревностно и грубо към по-малкия си брат или сестра. Или даже младеж, който насочва скандални условия към родителите си да получи безценен подарък като на приятеля си. Важно е обаче да не губите самообладание.

И по този начин, ето по какъв начин можете да контролирате гнева си към вашия непослушен младеж:

Поставете известна физическа отдалеченост сред вас

Понякога яростта ви може да се усеща неконтролирана. Може в яда си да разтърсите или да ударите детето си, с цел да го дисциплинирате. В такива случаи просто се отдалечете до прилежащата стая. Така няма да сте задоволително близо, с цел да му навредите. Поставянето на тази отдалеченост сред себе си и детето ви, което избухва или работи, може да промени света. Ще ви помогне да напръскате малко хладка вода върху лицето си, защото жегата на момента ще премине. След това можете да седнете на дивана и да преосмислите позицията си.

Поемането на няколко дълбоки вдишвания може да ви помогне да си възвърнете контрола, без да нанасяте трайни вреди на връзката ви с детето ви.

Помнете, че това не е рецесия, която изисква от вас да се паникьосвате.

Децата желаят поддръжка и обич, когато минимум ги заслужават. Те се държат непокорно заради обстоятелството, че се нуждаят от вашата помощ, с цел да разрешат възприятията си. Дълбоко в себе си те в действителност ви обичат, само че са във възраст, в която не съумяват да го покажат по верния метод.

Не се тормозете да повтаряте тези неща на себе си. Това може да ускори наличието на невъзмутимия и балансиран родител, към което се стремите нормално. Не забравяйте, че би трябвало да бъдете добър модел за подражателство на децата си. Макар да не ви се има вяра, те ще виждат, че отговорно се справяте с страстите си и контролирате гнева си. Тогава те ще подражават на вашия образец, когато се ядосат. Всички знаем, че децата са отражение на родителите си. Така че в случай че не желаете след време детето ви да изпуска гнева си, просто се пробвайте да му покажете верния път.

Спомнете си какви сте били на тяхната възраст.

Когато се ядосвате на държанието на вашия младеж и на непокорния му манталитет, спомнете си за вас на неговите години. Слушахте ли абсолютно родителите си или и вие постоянно сте се опитвали да им се опълчвате. Не всяко държание може да се оправдае, само че от време на време всичко е от израстването. Просто бъдете спокойни и пробвайте да контролирате гнева си.

И не забравяйте – никой не е съвършен. Покрай напрежението в работата, битовизмите и всичко останало, може от време на време да се случи да изпуснете нервите си. Въпросът е това да бъде случаен случай, а не преднамерено държание.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР