Като депутати работихме под диктат. За всеки закон ни се

...
Като депутати работихме под диктат. За всеки закон ни се
Коментари Харесай

Радулов бесен: В ИТН се държаха с нас като с нищожества

" Като депутати работихме под диктат. За всеки закон ни се споделяше по какъв начин да гласуваме, когато се опитвахме да опонираме, ни се споделяше: Вие сте никои. Ще вършиме каквото ви подреди Слави. Слави по този начин е решил ", заяви проф. Николай Радулов в предаването " (О)позиция " на. Радулов е измежду депутатите, които напуснаха в понеделник Има Такъв Народ и стават самостоятелни. 

" Диктатът е още от предишния парламент. Имаше депутати с изключително мнение - Ива Митева, Радостин Василев, Георги Георгиев. Тошко Йорданов ги поставяше на мястото им, като им казваше, че те са никои. Ще вършат каквото им се разпореди, тъй като Слави е партията. А нашите депутати бяха определени поради професионалната си подготвеност. Когато тези хора ги обявиш за нищожества, без право на глас, това взривява от вътрешната страна всекиго ", описа Радулов.

" Защо чак в този момент се случва? Всеки човек има някакво равнище на самообладание. Очаквахме в това Народно заседание да има смяна, само че нямаше. Аз не приказвам, че мафията е пробила в Има Такъв Народ. Но когато обикалям страната и приказвам с наши деятели, ни се описват десетки случаи по какъв начин фрагментите на предходното ръководство вместо да са изчегъртани, са настанени на прелестни места. Най-често се говореше за шефовете на РПУ на Министерство на вътрешните работи. Оказа се, че и началниците на ВиК - еднопосочно свързани с ГЕРБ, не са заменени. Даже се хвалели, че са си платили " там, където би трябвало ", с цел да останат по местата си. ВиК се ръководи от Министерство на регионалното развитие, а министерството се ръководи от Гроздан Караджов, който няма нищо общо с нашата партия. Нищо не можехме да създадем против това. Още първоначално ни се сподели да не питаме, да не беседваме със зам-министър Диляна Пешева ", съобщи Радулов.

Той заяви и какво не харесва в  " Продължаваме промяната ": И в очите им съм казвал какво бъркат. Специалните служби не са пипнати. Като изключим ръководителите им, няма никакви смени в тях. Помоему те работят в интерес на някогашните ръководещи. Там би трябвало да се изчегърта всичко до междинния ешелон "

" За повече от година съм се виждал единствено два пъти с господин Трифонов. В началото се подчинявах с вярата разсъдъкът да победи. Но от един миг нататък започнах да изпитвам подозрения дали тези разпоредби в действителност идват от Слави Трифонов. Много е вероятно и други депутати да изоставен Има Такъв Народ, даже цялата ПГ може да напусне. Всички парламентарни групи могат да разчитат на моята поддръжка, в случай че оферират неща, потребни за страната ", съобщи Радулов.

Още във видеото - за записа на диалога сред Радостин Василев с депутатката Христина Иванова, за сериозните размествания, които предстоят, за алената линия " Македония ", ще остане ли Радостин Василев министър, за заплатите в Министерство на вътрешните работи. 

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР