„Като човек с опит в администрацията знам, че основен фактор

...
„Като човек с опит в администрацията знам, че основен фактор
Коментари Харесай

Доц. д-р Стефан Шилев, ГЕРБ: Експертите са най-важната част ...

„ Като човек с опит в администрацията знам, че главен фактор за триумф е съществуването на положителни специалисти на локално равнище. Специалистите са тези, които извършат всички действия по разбор на положението по даден въпрос, оферират вероятни решения, съветват се с други сътрудници и външни специалисти. Те са тези, които са стимулирани да оставят следа след себе си в интерес на своя град, в интерес на Пловдив. Те са тези, които оферират решения на политическото управление. Затова друга съществена цел на моята бъдеща работа ще бъде отбрана на специалистите от политически произвол посредством подобаващи нормативни изменения”. Това заявява претендентът за депутат и пети в листата на ГЕРБ-СДС в 16-ти МИР доцент доктор Стефан Шилев.

Според него проблемите на управленията на министерствата се трансферират доста бързо върху районните звена. Доц. Шилев е безапелационен, че специалистите не би трябвало да се тормозят за работното си място, в случай че съзнателно си извършва отговорностите.

„ Един специалист би трябвало да е предпазен от управническия произвол, какъвто виждаме сега в нашата страна - да се сменят потвърдени експерти поради политически претекстове. На тази опция би трябвало да се постави край! Експертите би трябвало да могат да работят умерено, тъй като при непълен административен потенциал страдат услугите ориентирани към жителите. Това попречва и въвеждане на по този начин мечтаното електронно управление”, съобщи петият в пловдивската листа на ГЕРБ-СДС.

Той ще инициира промени в Закона за администрацията и в Закона за държавния чиновник, тъй че да не може „ един самозабравил се министър да отстранява случайно шеф на районно звено, съзнателно изпълняващ отговорностите си, без съответните инспекции и доказателства за осъществени нарушения”. Според него шефовете би трябвало да се употребяват от същата отбрана от закона, както чиновниците от държавната администрация, които са негови подчинени.

„ В същото време, организацията на активността в министерската администрация, би трябвало доста ясно да дефинира отговорностите на съответните звена и да не разрешава потреблението на отдели като „ Инспекторат “ и „ Одит “ като бухалка за прекачване на виновността за пропуски от висши министерски чиновници към районните звена, както има не малко образци напоследък. Доверете ни се за по-голяма отбрана на експертите-професионалисти!”, прикани доцент доктор Стефан Шилев.

Коалиция ГЕРБ-СДС е с номер 5 в бюлетината.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР