Като че ли ГЕРБ е в носталгия по времето на

...
Като че ли ГЕРБ е в носталгия по времето на
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: ГЕРБ е в носталгия по монолитното си управление, останалите искат да го имат сега

" Като че ли ГЕРБ е в носталгия по времето на своето монолитно ръководство, когато можеше без основна опозиция да прокара своите законопроекти и своята политика. А пъкостаналите политически сили наподобяват, като че са в носталгия по времето на ГЕРБ, което те като че ли желаят да вземат, с цел да прокарват без особена вътрешна опозиция своите политики.Това време свърши. "
Това съобщи пред БНР социологът от " Алфа Рисърч " Боряна Димитрова.

" Поне 4-5 години, в интервал на преходни държавни управления, ще имаме изострена сензитивност и на публично мнение, и на политици, и вътре в Народното събрание и в държавното управление.Политическите партии би трябвало да се научат да работят в една нова конюнктура. " - уточни тя.

По думите ѝ ДелянПеевски е станал знак на нарушаването на правила на парламентарната народна власт и на разпоредбите на етиката и морала, както и на политическото държание с избора му за началник на ДАНС през 2013 година:

" Всяко преработване на този облик се възприема символно. В този смисълповедението на Движение за права и свободи наподобява много провокативно, подплатено със самочувствие, че откакто един път те са потърсени за конституционна промяна, повече няма да са в миманса, няма да бъдат просто поддръжници или глух наблюдаващ на тези процеси, а ще изискват да наложат своята визия по този начин, както те схващат своето присъединяване.ДПС нормално играе не просто тактическа, а стратегическа игра- във връзка с разпределението на управляващите в страната и във връзка с геополитическата позиция. Те не желаеха, в случай че останат в съпротива, да са в една кохорта с Българска социалистическа партия и с " Възраждане ". "

Боряна Димитрова акцентира, чеПП-ДБ нямат добра връзка, с цел да обяснят по какъв начин ще вършат конституционната промяна с Пеевски:

" Вече 2 годиникомуникацията на всички партии минава през основни опорки. Крайно отричане и стигматизиране на съперника. Това е лесната връзка. В момента нямаме държавно управление на монолитното болшинство и връзката става по-сложна.Трябва да се покаже и да се изясни къде цели да стигне това държавно управление.... Важно е стъпките да са верни, само че и да са добре аргументирани и обяснени на гласоподавателите. "

Според Димитрова в страната е разтърсена естествената подчиненост и макар, че има държавно управление и центърът на властта се връща в парламентарната народна власт, другите центрове на власт се пробват да основат в допълнение напрежение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР