Като част от дейностите по Проект О.Н.Л.А.Й.Н. - Нашата нова

...
Като част от дейностите по Проект О.Н.Л.А.Й.Н. - Нашата нова
Коментари Харесай

Ученици и учители от СУ "Иван Вазов" - Мездра осъществиха поредна мобилност по европейски проект

Като част от дейностите по Проект " О.Н.Л.А.Й.Н. - Нашата нова образователна новаторска мрежа за обучение " (O.N.L.I.N.E. - Our New Learning Innovative Network for Education), финансиран по Програмата на Европейски Съюз за поддръжка на образованието, образованието, младежта и спорта в Европа " Еразъм+ " 2021-2027 година, единайсетокласничките в СУ " Иван Вазов - Мездра Лилия Неновска, Силвия Събкова и Габриела Митова, придружавани от учителите по британски език Йоана Константинова и Галина Цветанова, посетиха гр. Бито̀нто, провинция Бари, Италия.

 Участници в интернационалния план Участници в интернационалния план Източник: Община Мездра
Това беше втората подвижност от общо пет, които се реализират в страните участнички в плана - България, Испания, Италия, Португалия, Турция и Хърватска.

По време на престоя си на Апенините учениците и учителите се включиха в образования на тематика електронна търговия в учебното заведение сътрудник по плана, срещнаха се с робота Нао и научиха повече за метода, по който той се ръководи и програмира. Последния ден учениците трябваше да създадат уеб страница на електронен магазин, в който се продават продукти, присъщи за всяка от страните. Нашите представители направиха уебсайт за артикули, приготвени с емблематичното за България розово масло.

 Проект в Италия Проект в Италия Източник: Община Мездра
Участниците в подвижността имаха опция да прегледат редица локални забележителности: средновековния палат " Кастел дел Монте " (световно завещание на ЮНЕСКО), Алберобело - кокетно градче, което е известно със своите неповторими островърхи къщи - трули (световно завещание на ЮНЕСКО), белите градове Чистернино и Остуни, една от морските перли на Адриатическото крайбрежие - Полиняно а Маре, Матѐра - скален град с над 9-хилядолетна история.

Не на последно място, представителите на шестте учебни заведения сътрудници по плана прекараха един паметен следобяд в пристанищния гр. Бари - столица на самостоятелния район Пулия. Всички тези визити обогатиха участниците със познания за историята, културата и традициите на Южна Италия. Топлото отношение и горещият характер на домакините направи прекарването още по-вълнуващо. Следващата подвижност по плана е през м. октомври в Хърватска.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР