Като абсолютно глупаво решение определи руският президент Владимир Путин намерението

...
Като абсолютно глупаво решение определи руският президент Владимир Путин намерението
Коментари Харесай

Ответен удар: Путин ще спре доставките на газ за Европа, ако ЕС наложи таван на цените

Като " безусловно неуместно решение " дефинира съветският президент Владимир Путин желанието на Европейската комисия да наложи таван на цените на газа. Той заплаши, че в случай че подобен бъде въведен, то Русия ще спре да доставя газ и петрол. По думите му Русия ще се отдръпна от договорите за доставка, които е сключила, в случай че Западът наложи таван на цените на съветския енергиен експорт.

" Ние няма да доставяме нищо, в случай че това опонира на нашите ползи, в този случай на икономическите ", сподели съветският президент. " Никакъв газ, никакъв нефт, никакви въглища, никакъв мазут, нищо. ", закани се Путин.

" Ако някой се опита да го осъществя, това до нищо положително няма да докара тези, които вземат решението ", сподели той по време на Източния стопански конгрес във Владивосток. И подсети, че има контракти, които съветската страна извършва.

" А в случай че се вземат някакви решения от политически темперамент, противоречащи на договорите, ние просто няма да ги изпълняваме ", добави съветският президент, оповестява ТАСС.

" Ако те считат, че това предимство не им е нужно, нищо, това не ни смущава, тъй като потребността от енергоресурси в света е доста огромна, да вземем за пример, при нашите китайски сътрудници ", разяснява той по адрес на Европа. И заяви, че в страната му се разискват разновидности за направления на доставка посредством Приморие или през Монголия. " Административните ограничавания в международната търговия водят единствено до диспропорционалност и повишение на цените ", заключи президентът на РФ.

Путин заяви, че Русия е подготвена да пусне " Северен поток - 1 " още на следващия ден, само че единствено в случай че получи ремонтираната турбина.

" Дайте ни турбината, ние още на следващия ден включваме " Северен поток - 1 ". Казват - ето, употребяват го като оръжие. Какво оръжие? Поредната нелепост. Ние доставяме толкоз, колкото е нужно на сътрудниците ни, колкото заявят, толкоз изпълняваме. Има поръчка - изпълняваме ", разяснява съветският президент, представен от " Известия ".

По-рано през днешния ден стана ясно, че Европейска комисия ще предложи в петък, на 9 септември на изключителна среща в Брюксел на енергийните министри от страните, членки, да бъде въведен таван на цените на газа. Това огласи председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен. Европейска комисия ще предложи още да стане наложително страните от Европейски Съюз да вкарат снижена консумация на електричество в пиковите часове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР