Категоричното се противопоставяме на всякакъв вид инсинуации, манипулиращи общественото мнение,

...
Категоричното се противопоставяме на всякакъв вид инсинуации, манипулиращи общественото мнение,
Коментари Харесай

Авиатори: Авиационната мощ на страната е сведена до критично ниско ниво


Категоричното се противопоставяме на всевъзможен тип клевети, манипулиращи публичното мнение, окачествявайки позицията на летателния състав от изтребителна авиобаза Граф Игнатиево като „ протест ”, „ митинг ” или „ стачка “. Нищо сходно! Ние го дефинираме като решителен обезпокоителен сигнал за настоящето положение и бъдещето на бойната ни авиация и за опазване на националното ни достолепие при обезпечаване въздушния суверенитет на Родината ни от тези, за които това е дълг.

Това декларират от Българската авиационна асоциация в свое решение, взето на Управителния съвет на организацията, сплотяваща авиационната общественост.

Те показват, че „ този случай е и показателна оценка за активността на всички досегашни институции, органи и обособени лица, имащи директен или индиректен ангажимент към отбранителните качества на страната ни, които със своите дейности или бездействия минимизираха авиационната ни мощност до едно сериозно ниско равнище, което изобщо не кореспондира с усложнената интернационална среда на сигурност “.

Обръщаме внимание, че самолетите „ Спартан “ и вертолетите „ Кугар “ и „ Пантер “ не са изтребителни летателни средства, имат друго предопределение и са основани на други летища, само че и те, без квалифициран за тях летателен и механически състав, са единствено купчина скъпа железна сплав, акцентират от асоциацията. Те припомнят, че за естествената употреба на всяко едно военно въздухоплавателно средство през целия му витален цикъл, цената на разноските е неколкократно по-висока от цената при закупуването му.

Натовските условия за обикновено вложени средства са 180 летателни часа на един пилот-изтребител за една година. Препоръчваме на тези държавни лица, които не са осведомени с годишния нальот на един български пилот-изтребител, да изискат тази информация по съответния ред и да се извинят на в този момент настоящите български военни водачи, акцентират от авиационната общественост. Изкуственото опълчване на типовете въоръжени сили от висши държавни лица е в тежък ущърб на националната ни сигурност и защита, декларират те и показват убеденост, че министърът на защитата и командването на българските Военновъздушни сили ще създадат всичко належащо проблемите по обезпечаването на постоянни безаварийни полети, както в авиобаза Граф Игнатиево, по този начин и в цялата военна авиация, ще бъдат позволени в оптимално къси периоди. За нас България, Българската войска и българските Военновъздушни сили са светини, декларират от Българската авиационна асоциация.

Позицията на летците е изпратена до президента, премиера министъра на защитата, началника на защитата, командира на Военновъздушни сили и командира на авиобаза Граф Игнатиево. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР