Категоричното ни становище е, че няма нужда от допълнителни консултации

...
Категоричното ни становище е, че няма нужда от допълнителни консултации
Коментари Харесай

ГЕРБ при Радев: Връщаме мандата веднага

Категоричното ни мнение е, че няма потребност от спомагателни съвещания с парламентарната група на ГЕРБ. Когато ни връчите мандата, ще го върнем в границите на същия ден. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на консултациите при президента Румен Радев. Днес и на следващия ден президентът организира втори кръг диалози с партиите, преди да връчи втория мандат за кабинет – на ГЕРБ.

„ Нашата парламентарна група неведнъж е завявала мнение за това, че при връчването на втория изследователски мандат ще го върнем незабавно, без да представяме състав и конструкция на Министерски съвет в периодите по Конституция. Нищо не се е трансформирало и мнението ни остава същото. Не считам, че би трябвало актуализацията на бюджета, или какъвто и да е различен акт на Народното събрание, да бъде обвързван с връчването на втория или третия мандат и съответната конституционна процедура “, сподели Атанасова. Припомняме, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че ще номинира Даниел Митов за министър председател. Той ще показа пред входа на Президентството държавен екип, „ с цел да създадат хората съпоставяне ” и незабавно ще върне празна директория на Радев.

Атанасова уточни, че въпросът за актуализацията на бюджета би трябвало да бъде обсъждан в Народното събрание.

„ Това са разнообразни актове по своя темперамент и в Конституцията на никое място няма сходни условия, с цел да може президентът да извърши конституционните си пълномощия. По отношение на актуализацията на бюджета сме на мнение, че мястото за тази тематика е в Народното събрание. Там би трябвало да водим спор дали има задоволително финансови средства. Считаме, че ГЕРБ остави финансово и стопански постоянна страна, макара че месеци преди този момент така наречен партиите на митинга твърдяха тъкмо противоположното, вие твърдяхте тъкмо противоположното. Преди година също имахме Коронавирус рецесия, господин президент, също се справяхме с редица провокации. Надявам се, че мигрантската вълна не е забравена, а държавното управление на ГЕРБ се оправи с това. Сега е ред на партиите, които смятат, че могат да бъдат опция, да поемат отговорност. Тези партии с такива планове застанаха пред своите гласоподаватели през април и юли. Сега е ред на тяхна отговорност, а на ваша, господин президент. Тези партии се родиха под вашия пестник тук на Площада “, добави Атанасова.

Множат се провокациите и пред Народното събрание, и пред политическите партии за намиране формула, която да подсигурява конструирането на стабилно парламентарно болшинство, което да излъчи ръководство на страната в границите на постоянен кабинет, съобщи Радев. „ Това е вторият цикъл съвещания, които организирам с парламентарно показаните политически партии в 46-ия парламент за сформиране на постоянно държавно управление. Множат се провокациите и пред Народното събрание, и пред политическите партии за намиране формула, която да подсигурява конструирането на стабилно парламентарно болшинство, което да излъчи ръководство на страната в границите на постоянен кабинет “, съобщи Радев.

„ В същото време Народното събрание е изправен пред други провокации – да вземе отношение по значими за всички българи въпроси, касаещи идните здравна и миграционна рецесия. Те изискват актуализация на бюджета, без значение дали ще имаме постоянен, или длъжностен кабинет. Те изискват приемане на значими неотложни закони и ясна позиция на Народното събрание по Плана за възобновяване и резистентност “, добави президентът.

„ Независимо дали дадена политическа мощ в Народното събрание се е оповестила за съпротива, или има упоритостите да взе участие в ръководството на страната, всяка парламентарно показана политическа партия би трябвало да има ясни позиции и ангажимент по тези въпроси, които касаят всички българи, касаят опцията да преминем стабилно през идните рецесии, касаят и бъдещето на страната “, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР