Категорично заявявам, че това е абсолютна лъжа, и че истината

...
Категорично заявявам, че това е абсолютна лъжа, и че истината
Коментари Харесай

Кметът на Варна отрече да има фирми на свое име


" Категорично декларирам, че това е безспорна неистина, и че истината може елементарно да се ревизира ", написа Коцев откакто стана ясно, че Общинската изборна комисия във Варна ревизира сигнал против него за присъединяване му към сегашния миг в търговски сдружения, регистрирани в Малта.

" Всички сдружения, свързани с корабния бизнес на фамилията ми, са заличени още преди няколко години, дружно със самата активност. Още като регионален шеф, през 2022 година, прекосих през всички вероятни инспекции за съгласуемост с длъжността ", написа Коцев.

Той трябва или да се съгласи Търговският указател на Малта да даде информация за него, или да показа документи, че е прекратил присъединяване си в комерсиалните сдружения, прецизира Българска национална телевизия. Според него ставащото е целенасочена офанзива, координирана от предходните ръководещи на града, защото сигнали са подадени и за кметовете на варненските региони " Приморски " и " Одесос " - Николай Желязков и Цветнен Цветков.

" В офанзивата посредством ОИК са намесени и персоналните заявления и каузи на районните кметове, които имат право на своята персонална позиция, която, сигурен съм, скоро ще създадат обществено притежание. Те са част от екипа ни и аз имам вяра в моралния им интегритет. Техническите елементи по декларациите им са тяхна персонална отговорност, която имам вяра, че всеки от тях може да поеме, както в този момент аз описвам пред вас елементи от моите заявления.

Очевидно е, че офанзивата против мен и районните кметове е целенасочена и координирана от отстранената от власт партия и някогашните ѝ деятели, понастоящем трудоустроени в ОИК ".

Според Цеков офанзивата е поради това, че са спрели " процеси на мрачно, на назначенията на " наши хора ", на войнстващите бизнес-интереси над публичните ". Спирането на тези нездравословни и противозаконни практики явно поражда контрареакция на нашите съперници и уволнени от мен заместник-кметове, назначени към този момент като членове в ОИК - органът, който бе използван за политически реваншизъм ", прибавя кметът. 

Проверка на ОИК в комерсиалния указател демонстрира, че Желязков е вписан като ликвидатор на комерсиално сдружение, а Цветков - като притежател на компания, което е в несъгласие със заеманата от тях служба. В тридневен период те имат опция да показват документ, че не имат или не заемат позиция във компания.



" Нямам нищо срещу инспекциите и сигналите. Даже в противен случай, постоянно съм насърчавал хората да бъдат сериозни, да изискват информация и отчетност от ръководещите. Затова и известявам варненци за всичко протичащо се в администрацията и града ни. По същия метод известявам вас в този момент, че нямам присъединяване в търговски сдружения - нито в български, нито в задгранични ", написа още Благомир Коцев. И прибавя: 

" Внушенията против мен са не просто неоснователни. Те са последният агонизиращ зов на едно 10-годишно ръководство, което не може да се помири с волята на варненци. На едно отминало ръководство, което още счита, че се разпорежда със орисите на хората и не може да се помири, че към този момент не му споделят " отлично, " за всяка фотография на залез над варненския небосвод ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР