Категорично се справихме с европредседателството и то доста успешно. Това

...
Категорично се справихме с европредседателството и то доста успешно. Това
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Успешно се справихме с европредседателството

Категорично се справихме с европредседателството и то много сполучливо. Това не е моята оценка, а оценката на нашите сътрудници. Това съобщи пред Нова телевизия Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ Бяхме доста динамични, доста гъвкави ”, съобщи още Павлова.

Тя разяснява, че българското председателство на Съвета на Европейски Съюз се е сблъскало с тежки провокации – мигрантската рецесия, комерсиалната политика на американския президент Доналд Тръмп.

„ Много тъкмо бяхме напипали пулса на проблемите и тематиките, по които би трябвало да работим ”, добави още Павлова. „ Не може да си визиите какъв голям размер работа сме свършили ”, похвали се тя.

По тематиката за мигрантите, България е предложила усилване на външните граници, прекъсване и инспекция на тези, които влизат още на външната граница, икономическите мигранти да бъдат връщани, а за действително търсещите леговище да се търси опция за настаняване в Европа.

„ И камък не остана необърнат по тази тематика ”, съобщи Павлова.

По думите й системата за миграционното ръководство на миграционните потоци в Европа се базира върху 6 законодателни акта, а България е съумяла да предоговори 4 от тях. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР