Категорично няма замърсяване на водата в София. Имаме 72 точки,

...
Категорично няма замърсяване на водата в София. Имаме 72 точки,
Коментари Харесай

Водата в София не крие риск за здравето на хората, увериха експерти

Категорично няма замърсяване на водата в София. Имаме 72 точки, от които ежедневно взимаме проби. В петък, когато бяхме сезирани за слуховете, направихме изключителни инспекции, включващи над 500 индикатора. Пробите бяха негативни. Това сподели Станислав Станев, шеф "Експлоатация и поддръжка " в "Софийска вода " в ефира на БТВ.

„ Аз не знам различен артикул, който да търпи такава жестока форма на надзор най-много в столицата. Подразни ме фактът, че се хвърля сянка върху един артикул, който се употребява от толкоз доста хора. За разлика от другите индикатори на околната среда, водата в София е най-чиста в Европа “, това съобщи основен държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.

„ Това, което бих апелирал всеки софиянец, който има терзания за качеството на водата да се свърже със Софийска вода “, прикани Станев.

Д-р Кунчев успокои, че партията-майка към този момент не взема решение и обстановката като с Чернобил не може да се повтори. „ Живеем в световен свят и информация не може да се скрие “, увери той. Кунчев разкри, че е бил подразнен от обстоятелството, че информацията е пристигнала не от инцидентен човек, а от народен представител.

„ Анализираме всекидневно водата, в случай че има някаква индикация за качеството, разбираме незабавно. Язовирите на София са строго охранявани и е доста комплицирана хипотезата за изпускане на химикали “, посочи Станев.

„ При качеството на софийската вода, да кажеш, че водата е отровна и да изплашиш хората, е непоносимо. Този слух е извънредно нездравословен и злоумишлен “, акцентира доктор Кунчев

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР