Категорично няма как да подкрепим такъв кабинет - заявили сме

...
Категорично няма как да подкрепим такъв кабинет - заявили сме
Коментари Харесай

Иван Иванов: Разговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ се водеха тайно и накрая завършиха с прегръдка с ДПС

„ Категорично няма по какъв начин да подкрепим подобен кабинет - декларирали сме това извънредно ясно пред българските жители и пред своите гласоподаватели. Този кабинет беше квалифициран още през цялото време и ние изрично декларирахме, че договарянията, които се организираха още по време на първия мандат, бяха един заслон за това, което се готви и ще се случи през днешния ден в залата. ГЕРБ постоянно са желали да ръководят с „ Продължаваме промяната “, с цел да могат да изперат своя имидж, който в последните две години беше съществено разтърсен - и явно съумяха. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов в ефира на Euronews Bulgaria.
Той изрично съобщи, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да поддържа сходна структура, още повече след свадите, които избухнаха предходната седмица и изтеклите записи от Националния съвет на Политическа партия: „ Това, което чухме, демонстрира, че досегашните ни сътрудници към този момент тотално са трансформирали своя светоглед и своята политическа визия – и то единствено в границите на няколко месеца. Когато преди няма и година управлявахме дружно, те бяха с други настройки. Сега виждаме една коренна трансформация, която по никакъв метод не дава отговор нито на политиките, които Българска социалистическа партия смята за верни, нито на визията ни за ръководство на страната, нито на последователността, която един сериозен политически индивид би трябвало да следва през годините “, изясни националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ”.
Иван Иванов сподели, че не е станало ясно какви са целите, които си слага кабинетът „ Денков-Габриел “: „ Разговорите им се водеха в кабинети, скрито, с къси изказвания, без някаква гласност и най-после приключиха с прегръдка с Движение за права и свободи. Единствените цели, които чухме ясно и изрично, бяха от изтеклите записи на Националния съвет на Политическа партия. За необятната аудитория показват като цели Шенген, Еврозона, бюджет, само че тънките елементи бяха в записа “, сподели социалистът  и изрази терзание кабинетът да не тръгне в заложената в реториката на записите посока.
Народният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ разяснява и правосъдната промяна: „ ГЕРБ са притиснати в ъгъла с дейностите на основния прокурор. Бърза се с някаква псевдо правосъдна промяна. В петък – в последните часове на  последния работен ден – беше извадено следствието от прокуратурата, а това е една промяна, която би трябвало да се прави доста премислено. И тук видяхме едно доста тясно взаимоотношение с „ Възраждане “, тъй като това бяха техни текстове и оферти. Естествено, че ние гласувахме „ срещу “. Ако задачата на правосъдната промяна е да се направи в този момент и незабавно, без никаква визия и подготовка – то това ще срути целия углавен развой “, безапелационен бе той.
По думите на социалиста, диалог за конституционна промяна с Българска социалистическа партия до момента не е воден: „ Какво се цели, каква е конституционната промяна, не знаем какво желаят да създадат. С Движение за права и свободи наподобява откриха допирните точки, с нас не са разговаряли. Единственото, което ясно и тъкмо чухме в общественото пространство, бяха желанията на Кирил Петков и Асен Василев, които обясниха тъкмо какво желаят да създадат с страната - звучеше извънредно грозно “, сподели той във връзка с записите от Националния съвет на Политическа партия.
Службите би трябвало да работят за българските жители, безапелационен бе Иван Иванов: „ По време на чуванията видяхме, че един от шефовете на службите извънредно тясно взаимодейства с „ Възраждане “. Като член на вътрешна комисия мога да ви кажа, че сходно използуване на службите, каквото се случи предходната седмица, е извънредно отрицателно както по отношение на нашите сътрудници, по този начин и по отношение на успеваемостта на тези служби, които се нуждаят от успокоение и от минимална политическа интервенция в тяхната активност, в противоположен случай те стават подвластни, стават пионки и правят политически услуги. “
Попитан по отношение на служебните кабинети, социалистът уточни, че държанието и дейностите на някои от служебните министри на Румен Радев по никакъв начин не са за възторженостти. Като неудобен той дефинира и коментара на президента по време на връчването на втория мандат.
В ефира на Euronews Bulgaria Иванов напомни вижданията на Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление – на база специалисти, с избрани 5 цели, към които да се обединят всички и означи, че ГЕРБ са сбъркали метода: „ Те показаха един извънредно партиен претендент за министър председател и оттова нататък Борисов сподели „ дайте да напълним кутийките “, изрази отвращение социалистът.
На въпрос по отношение на предложенията за министри на кабинета „ Денков-Габриел “, Иван Иванов съобщи, че социалистите към този момент са изразявали своята позиция във връзка с бъдещия министър на защитата Тодор Тагарев: „ Той има крайни позиции във връзка с това, което се случва в Украйна и това е терзание освен на Българска социалистическа партия, а и на цялото общество. Ще бъдем извънредно сериозни и няма да допуснем по никакъв метод България да бъде въвлечена непосредствено в тази война, тъй като неговите позиции са точно такива, а това е извънредно рисково “, безапелационен бе социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР