Категорично не бива да се прави каквато и да е

...
Категорично не бива да се прави каквато и да е
Коментари Харесай

Димо Гяуров за руския ултиматум: Унизително за кабинета в оставка ще е да направи крачка назад

" Категорично не трябва да се прави каквато и да е крачка обратно. Това би било извънредно унизително и за кабинета в оставка, и за българските жители. Каквото е решено, е решено. Отделен е въпросът по какъв начин то беше аргументирано, до каква степен е аргументирано. "

Това разяснява пред БНР Димо Гяуров, някогашен шеф на Националната разследваща работа и някогашен дипломат в Унгария, по отношение на изгонването на съветските дипломатически чиновници и поставения от съветска страна ултиматум.

Гяуров е покровител на концепцията за понижаване на състава на съветското посолство. Относно разграничаването на двете групи лица, чието изпъждане се желае – дипломати и спомагателен личен състав, той съобщи:

" Нека да сме наясно, готвачът в свободното от държане на черпака време би могъл да извършва разследващи задания. Както и водачът, както и фризьорът, както всеки различен. Не бива да ги разделяме по този аршин. "

" Нещата не бяха осъществени както би трябвало. Комуникационно не бяха показани добре и по тази причина се получи този звук в системата. Има доста разновидности да бъде реализирана тази цел – за понижаване на състава на една задача ", акцентира ексшефът на Национална разузнавателна служба.

Димо Гяуров е на мнение, че съветската посланичка Елеонора Митрофанова играе " ва банк ".

" Има две евентуални версии – или госпожа Митрофанова да е доста неуместно камикадзе, което е малко евентуално, или просто да играе дипломатически блъфове в тясна съгласуваност с външното министерство на Руската федерация. Съвсем целеустремено пред Министерството на външните работи на Русия остават отворени всички ходове, а, както се споделя, госпожа Митрофанова е сложена на топа на устата. "

" Тези млади симпатични хора не се оправиха, не направиха смяната, даже не схванаха по какъв начин се случва ръководството на страната. Вероятно си мислеха, че можеш да използваш държавното кормило като на образователен автомобил, но по този начин не трябва, не се прави по този начин ", разяснява Гяуров, съгласно който е налице отчаяние от актуалното ръководство в оставка.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР