Катастрофи и пътнотранспортни произшествия заради лошо сигнализиран участък на Северната

...
Катастрофи и пътнотранспортни произшествия заради лошо сигнализиран участък на Северната
Коментари Харесай

Път без никакви знаци предизвиква катастрофи в София, шофьори връхлитат върху опасен насип

Катастрофи и пътнотранспортни катастрофи поради неприятно сигнализиран сектор на Северната скоростна дъга в София. За това алармираха пострадали и постоянно пътуващи в региона на отбивката за село Мрамор.

Очевидци настояват, че водачи връхлитат върху рисков насип, който се изпречва пред тях директно преди притеснение на пътя. Проблемният секторът стои необезопасен от години, заяви Нова телевизия.

„ Наблюдаваме по какъв начин колите „ скачат " върху насипа. Няма никакви знаци или са потрошени. Редовно хората се пребиват и трошат колите си. Това е доста гнусен сектор и никой не му обръща внимание ", описа живееща наоколо.

„ Занимавам се с казуса повече от две години. Сигнализирахме прокуратурата, АПИ и Министерство на регионалното развитие. Имаше спор сред АПИ и Столичната община чий е секторът - легален ли е, или не. Прокуратурата потвърди, че е легален и издаде предписание да се слагат пътни знаци. Повече от две години обаче няма кой да ги постави ", уточни Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

От АПИ обясниха, че до седмица или две ще опитат да подобрят краткотрайната организация на придвижването. Русинова регистрира, че предходната година мантинелата на мястото е заменена.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР