Катастрофалните наводнения в Пакистан отнеха живота на повече от 1

...
Катастрофалните наводнения в Пакистан отнеха живота на повече от 1
Коментари Харесай

Катастрофалните наводнения в Пакистан отнеха живота на над 1100 души

Катастрофалните наводнения в Пакистан лишиха живота на повече от 1 100 души и прекатурнаха живота на милиони хора. Проливните дъждове заляха близо една трета от страната и провокираха вреди за 10 милиарда $. За оживелите след потопа борбата за живот напълно не е завършила.



Къщите им и множеството от това, което са имали, от дни са под вода. Периодът в действителност е дъждовен, само че в някои провинции на Пакистан мусонните превалявания надвишиха четири пъти естествените стойности. Потопът отнесе здания и пътища и вместо да напои земеделските площи, напряко удави реколтата.



" Нямаме питейна вода, водопроводите са унищожени, генераторът е развален, нищо не е останало. Какво да върша? Децата ми са застрашени от глада и жаркото слънце ", разказваХадим Хюсеин.

Все още не е прочут точния брой на евакуираните и на тези, които сами са потърсили избавление в по-сухите региони единствено с облеклата на гърба си. Те се нуждаят незабавно от заслон, храна, вода и медикаменти, от медицински грижи. Пакистан поставя старания, само че не може да се оправи с рецесията от наводненията.



фотоси: БГНЕС

" Организация на обединените нации насочва неотложен апел за даване на 160 милиона $ в поддръжка на държавното управление на Пакистан. Тези средства ще обезпечат храна, вода, санитарни материали и здравна отбрана за 5 милиона и 200 хиляди души ", съобщи Антониу Гутереш, ген. секретар на Организация на обединените нации.

Пакистанският министър по изменението на климата назова обстановката " филантропична злополука с епични размери ", от която страната му ще се възвръща най-малко пет години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР