Катастрофалните наводнения в Италия са водеща тема за италианските медии.

...
Катастрофалните наводнения в Италия са водеща тема за италианските медии.
Коментари Харесай

Жертви, ранени и цели погубени региони след наводненията в Италия

Катастрофалните наводнения в Италия са водеща тематика за италианските медии. Девет са към този момент жертвите на поройните дъждове, предизвикали преливания на реки и провокирали свлачища и трансформирали цели региони в италианската област Емилия-Романя в острови посред морето, отбелязва АНСА.

Някои от жертвите са били затрупани от свлачища, други са се удавили в наводнени обитаеми места. Тялото на жена от Ронта в Чезена е било влачено от буйните придошли води в продължение на 20 километра, преди да бъде намерено на плаж. Мъжът й също се е удавил покрай дома им.

В Емилия-Романя остават затворени в огромна част от обитаемоте места учебните заведения, предлага се на хората да не пътуват и да не напущат домовете си, с изключение на при последна потребност. Сред тежко засегнатите обитаеми места са Чезена, Форли, Фаенца и други Проливните дъждове, които са в невиждани количества в региона, единствено за няколко часа са покачили внезапно равнището на реките в региона сред Болоня и Римини и по този начин се е стигнало до наводненията.



На 23 май ще има особено съвещание на министерския съвет, отдадено на рецесията, на което ще се провиснал средства на бедстващата област. Премиерът на Италия Джорджа Мелони бе осведомена за обстановката по време на пътуването й за Япония за присъединяване в срещата на върха на Г-7 от на следващия ден до неделя. Тя направи техническо кацане в Аляска, откъдето се свърза с управляващите на Емилия-Романя, с цел да ги увери, че ще бъде направено всичко належащо, с цел да се помогне на бедстващото население.

Над засегнатите региони с хеликоптер на оглед прелетя и вътрешният министър Матео Пиантедози.

Засега е решено краткотрайно да се прекрати събирането на налози и санкции на жителите на бедстващите територии. Отменено е и надпреварата от " Формула 1 " на пистата в Имола.

Заради бедствието влакът, свързващ Лече и Милано, е просрочен с 8 часа и за 160-те пасажери това са били общо 18 часа кошмарно пътешестване.

АНСА се стопира и върху гаф на министъра на инфраструктурата и превоза на Италия Матео Салвини по отношение на наводненията.

В Туитър той написа, че е с цялото си сърце и мисли с хората на Емилия-Романя, които се борят с водата и калта, до момента в който " Милан ", който е безмилостен, без хрумвания и без хъс, не заслужава даже и една мисъл. Така Салвини де факто направи паралел сред бедствието и елиминирането на футболния тим " Милан ", на който той е почитател, на полуфиналите на Шампионската лига от италианския тим " Интер ". Салвини бързо изтри туита си, само че в интертет се завъртяха скрийншотове на думите му, които породиха много рецензии.



Наводненията и дъждовете сложиха на колене Емилия-Романя, отбелязва " Ти Джи ком 24 ". Изданието цитира и певицата Лаура Паузини, която споделя, че се опасява за своята родна област и споделя, че нейни близки са били евакуирани поради бедствието, написа Българска телеграфна агенция.

Близо 750 пожарникари вземат участие в интервенциите по оказване на помощ на бедстващите в засегнатите региони. На места за 48 часа количеството на падналите превалявания възлиза на 300 милиметра, отбелязва " Скай Ти Джи 24 ".

Девет жертви, 23 прелели реки, 280 свлачища, 400 прекратени от наводненията и калните маси пътища. Десетки хиляди души наранени от бедствията и евакуирани, 50 000 души без ток, по този начин " РАИ нюз " обобщава обстановката в Емилия-Романя.

Никога за един век и изключително в никакъв случай за толкоз малко време не е имало три толкоз близки едно до друго рискови метеорологични събития и това буди в действителност безпокойствие, споделя Пиерлуджи Ранди, ръководител на италианската Асоциация на професионалните метеоролози, представен от в. " Република ". Според него хората би трябвало да се приготвят, тъй като това е климатична рецесия. Експертът споделя, че това е евентуално най-тежката обстановка с наводнения и свлачища в Емилия-Романя за последните минимум 100 години. Той напомня, че първи интервал на наводнения имаше в региона в интервала 1-3- май. Но този път е наранена доста по-широка зона.

Климатичен апокалипсис и едно предизвестено злополучие, по този начин в. " Стампа " разяснява обстановката в Емилия Романя, цитирайки отзиви на метеоролози и климатолози.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР