Каталунският лидер Карлес Пучдемон не знае къде се намира, накъде

...
Каталунският лидер Карлес Пучдемон не знае къде се намира, накъде
Коментари Харесай

Каталунският лидер ”не знае къде се намира, нито накъде отива”, заяви испанският вицепремиер

Каталунският водач Карлес Пучдемон ”не знае къде се намира, накъде отива, нито къде желае да отиде ”, съобщи през вчерашния ден испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария, откакто сепаратисткият лидер подписа декларация за самостоятелност, оповестиха Франс прес и ТАСС. Сорая Саенс отхвърли апелите на каталунския министър председател за ходатайство с Мадрид и посочи, че всевъзможен разговор сред демократи би трябвало да става в границите на закона.

Тя разгласи, че през днешния ден държавното управление на Испания ще се събере на изключително съвещание в 09.00 часа локално време /07.00 ч по Гриниуч/, с цел да разиска отговора си на декларацията за самостоятелност, заяви БТА-.

Карлес Пучдемон подписа нощес в Барселона декларация за прокламиране на самостоятелност на региона от Испания, само че отсрочи влизането й в действие, призовавайки за разговор. Предполага се, че декларацията ще бъде импортирана за гласоподаване в каталунския парламент, в случай че договарянията сред Барселона и Мадрид за споразумяване на рецесията претърпят крах.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР