Каталунската полиция Мосос д'Есквадра затвори за посетители парк в Барселона,

...
Каталунската полиция Мосос д'Есквадра затвори за посетители парк в Барселона,
Коментари Харесай

Затвориха парка около парламента на Каталуния, властите са готови за преговори

Каталунската полиция Мосос д'Есквадра затвори за гости парк в Барселона, където се намира постройката на районния парламент , оповестиха правоприлагащите органи на самостоятелната област. По тяхна информация мярката е взета от съображения за сигурност.
 Каталуния БГНЕС
В 18 ч. локално време в Народното събрание би трябвало да пристигна водачът на Каталуния Карлес Пучдемон . Засега не е несъмнено какво ще съдържа речта му пред депутатите, само че не е изключено той да задейства процеса по излизане на Каталуния от състава на Испания .

Междувременно районният министър на външните работи Раул Ромева съобщи, че каталунските управляващи са подготвени да изслушат различни оферти на Мадрид по отношение на референдума за обособяване на самостоятелната област от Испания.

„ Ако испанските управляващи желаят да създадат предложение, ние сме подготвени да ги изслушаме. Ако имат какво да предложат, с цел да бъде организиран въпросът с други способи, то ние сме подготвени да изслушаме сходно предложение ", сподели Ромева в изявление за телевизия Си Ен Ен.
 Каталуния БГНЕС
Ромева уточни още, че каталунските управляващи са отправили оферти, които са били отхвърлени от испанското държавно управление . " Проблемът е, че години наред, 10 години, не получихме никакви оферти ", съобщи той.

" Искаме да седнем на масата за договаряния . Надяваме се Европейски Съюз да убеди испанските управляващи в това ", уточни още Ромева. По думите му за Каталуния, Испания и Европейския съюз няма друго решение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР