Каталунската полиция арестува двама души, които са участвали в снощното

...
Каталунската полиция арестува двама души, които са участвали в снощното
Коментари Харесай

Каталуния: „Вън окупационните сили“, 2 арестувани, 8 леко ранени полицаи

Каталунската полиция арестува двама души, които са взели участие в снощното нахлуване против Щаба на полицията в Барселона. Това се е случило след шествието на сепаратистките партии по улиците на града във връзка националния празник на Каталуния Диада.

По данни на полицията на шествието е имало 108 000 души, само че съгласно участвалите в него партии, са били над 400 000. И в двата случая това е най-малобройното шествие за самостоятелност на Каталуния от 2014-та година насам, което се организира на фона на все по-явни несъгласия сред обособените партии вътре в районното държавно управление и на обтегнати връзки с кабината на Педро Санчес, отбелязва кореспондентът на БНР.

 Снимка: ЕПА/БГНЕС

Регионалният министър председател Пере Арагонес бе посрещнат спорно с овации и крясъци „ изменник “ , а пред Полицейския щаб бе изгорена фотографията на премиера Педро Санчес и испанското знаме.

До конфликти с полицията се стигна, откакто част от протестиращите са почнали с крясъци „ Вън окупационните сили “ да разглобяват оградата на постройката на полицията и да хвърлят по служителите на реда бутилки, консерви, пожарогасители и стоманени решетки от оградата.

Осем чиновници на каталунската полиция са леко ранени.

Шествието приключи на хълма Монжуик, където бе маркирана 50-годишнината от речта на музиканта Пау Казалс, който по време на режима на Франко споделя пред Организация на обединените нации: „ Аз съм каталунец “.

 Снимка: ЕПА/БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР