Катаджията Матей Матов, обвинен в корупция, не се яви на

...
Катаджията Матей Матов, обвинен в корупция, не се яви на
Коментари Харесай

Фалстарт на делото срещу катаджията от Пловдив, връщал номер...

Катаджията Матей Матов, упрекнат в корупция, не се яви на разпоредителното съвещание по делото против него в Окръжния съд. В залата стана ясно, че е постъпил за лекуване в УМБАЛ " Св. Георги " в събота, като юристът му Васил Василев показа документи, удостоверяващи това.  Оказа се също, че отсъства и правосъден заседатeл, без който няма по какъв начин да се организира самото съвещание. Именно по тези две аргументи то бе отсрочено за 7 февруари, от 13.30 часа. 

Матей Матов е бил шеф на основен отдел в КАТ-Пловдив - " Административно-наказателни действия, информационно-аналитична активност и доклад на пътнотранспортните катастрофи и водачите “. Арестът му бе сбъднат през февруари предходната година при интервенция на " Вътрешна сигурност " след подаден сигнал. Разследването посочило, че Матов взе участие в корупционна скица. Служителят прибирал солидни суми, с цел да връща предварително свалени регистрационни номера. Това се случвало преди да са изтекли наказванията на нарушителите.  Матов бил хванат точно в миг, в който осъден водач получил регистрационните табели на автомобила си. 

Матей Матев работил в системата на Министерство на вътрешните работи към десетина години. Първоначално е бил чиновник в бранш " Миграция ", а по-късно става контрольор към ОД на Министерство на вътрешните работи. Изненадващо през 2018 година без никакъв опит е изстрелян за началник на значимия бранш Административно-наказателни действия на мястото на Даниел Стоянов. 

Едно от обвиняванията против Матов гласи, че получил рушвет от 300 лева Второто обвиняване пък е, че в интервала от края на 2021 година до началото 2022 година в качеството си на длъжностно лице е опитал да прикрие нарушавания, а точно прибирал е свалени номера на коли на притежателите им, преди приключването на периода на наложеното им наказване. Третото обвиняване гласи, че за интервала януари 2022 година – 01.02.2022 е подбудил четири лица да потвърдят лъжа, като заявят, че при осъществена на инспекция не са били сваляни от полицейски чиновници номера на лек автомобил. Последното е за фалшифициране на публични документи за манипулиране на доказателства. 

Очаква се на 7 февруари да стане ясно дали Матов ще се признае за отговорен или ще отхвърли виновността си и делото ще се гледа по общия ред. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР