КАТ вече няма да сваля регистрационните номера на автомобилите, ако

...
КАТ вече няма да сваля регистрационните номера на автомобилите, ако
Коментари Харесай

Няма да се свалят регистрационните номера, ако шофьорите карат с изтекла книжка

КАТ към този момент няма да смъква регистрационните номера на колите, в случай че водачите карат с изтекла брошура, гласоподава транспортната комисия в Народното събрание. Промените, препоръчани от Министерство на вътрешните работи и болшинството, идват след всеобщо публично неодобрение, че глобата е прекомерно сурова за подобен вид нарушаване. Все отново санкции ще има за изтекли книжки.

Вижте директното включване на Александър Марков във видеото.

Законът планува събаряне на нoмерата, в случай че караме в нетрезво положение, под наркотично влияние или в случай че нямаме никаква брошура.

От на следващия ден в случай че ни заловен да караме с изтекла брошура, ще стопират краткотрайно от придвижване автомобила за период не повече от 12 месеца. Органите на КАТ на място ще взимат талона на автомобила. И сега, в който си подновим книжката, ще можем да си го вземем назад.

Според Българска социалистическа партия новият режим няма да има никаква успеваемост и предложиха в случай че се облекчава режимът, да се върне остарелият зако с финансова санкция сред 100 и 300 лв.. Според левицата новите промени ще доведат до проблеми от вида, че цяло едно семейство ще остава без кола, в случай че единствено единият не си е възобновил книжката.
Красимир Ципов - заместник-министър на вътрешните работи: При състояние, че става дума за изтекла като годност шофьорска брошура, считам, че преустановяване на регистрацията е прекалено като глоба.Георги Свиленски - Българска социалистическа партия: Това, което предложих аз е изобщо да отпадне тази мярка и да си бъде приложена глобата от 100 до 300 лв. санкция за лидер, на който му е изтекло свидетелството за правоуправление. Станислав Иванов - ГЕРБ: Приравняваха се опцията човек да си е не запомнил да си възобнови книжката с това да е използвал опиати, алкохол или изобщо да няма брошура, или да му е отнета книжката.Комисар Бойко Рановски - шеф на отдел " Пътна полиция``: След публичния звук и спор и несправедливостта реагираха бързо и съответно народните представители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР