Каспер Рууд се класира за финала на Откритото първенство на

...
Каспер Рууд се класира за финала на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Рууд е на първи финал в Шлема, тежка контузия спря Зверев срещу Надал

Каспер Рууд се класира за финала на Откритото състезание на Франция по тенис - неговият първи в шампионат от Големия шлем. В неделя той ще спори за купата с най-титулувания тенисист в мейджъри и в Париж - Рафаел Надал.

Във втория полуфинал Рууд победи с 3:6, 6:4, 6:2, 6:2 хърватина Марин Чилич.

И до момента в който за 36-годишния испанец това ще бъде 30-и край в шампионатите от Шлема и 14-и на " Ролан Гарос ", Каспер е първият норвежец въобще, който ще играе във край на някой от четирите най-големи тенис шампионата.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/Рууд Ролан Гарос 2022 полуфинал АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

От понеделник той ще се изкачи от осмо на шесто място в международната класация, а от 13 юни ще напредне и до пета позиция. До момента Каспер Рууд и Рафаел Надал в никакъв случай не са играли формален мач между тях, въпреки и доста постоянно да упражняват дружно.

Испанецът стигна до заключителния мач и шанса да си върне трона след тежка травма на противника му Александър Зверев в първия полуфинал. При 7:6(8), 5:6, 40:30 германецът обърна десния си гален, като на повторенията контузията изглеждаше ужасяваща.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/ролан гарос активистка 2022 АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " /> Активистка за климатични промени излезе на корта. Бе изведена от стюарди.
Той се преви от болежка на земята, бе изправен благодарение на двама души и изведен от корта на количка. Няколко минути по-късно се завърна с патерици, с цел да разгласи, че не може да продължи мача.

Така дуелът приключи при резултат 7:6(8), 6:6 цели 3 часа и 13 минути след началото си.

Мачът стартира с пробив на Зверев още в първия гейм, само че Надал изравни при 4:4. При 5:4 гейма той имаше три сетбола, само че с превъзходен сервис Зверев ги отрази и насочи откриващата част към тайбрек.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/06/Зверев травма ролан гарос 2022 АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

В него поставеният под номер 3 в схемата немец поведе с 6:2 точки, само че Надал сподели изумителна воля и съумя да обърне до 7:6 точки, след което и да завоюва сета с 10:8.

Крайно необикновен пък се оказа вторият сет. В него и двамата тенисисти направиха по четири пробива, като осем от тях пристигнаха в първите девет гейма.

Тук Зверев още веднъж имаше самодейността, като сервираше за спечелването на сета при 5:3, само че направи три двойни неточности и Надал направи пробив, с цел да понижи. Няколко минути по-късно пристигна и травмата в глезена, която слага под голямо подозрение и присъединяване на Зверев на " Уимбълдън ", който стартира на 27 юни.

Днес от 15:30 часа е женският край, в който се опълчват американката Коко Гоф и полякинята Ига Швьонтек.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР