Каспър Рууд до момента зад гърба си през 2023-та година

...
Каспър Рууд до момента зад гърба си през 2023-та година
Коментари Харесай

Първа голяма сензация при мъжете: Третият поставен напусна Мадрид след загуба от квалификант

Каспър Рууд досега зад тила си през 2023-та година има серия от разочароващи резултати, които надалеч не се приближават до формата му от предишния сезон, когато игра край на Ролан Гарос и на US Open, оставайки на два пъти в ролята на подгласник. С настъпването на клей конкуренциите през тазгодишната тенис акция норвежецът още веднъж подсети за най-хубавото си лице на корта и завоюва купата на шампионата в Ещорил, само че от този момент насам още веднъж незадоволителните резултати се върнаха на дневен ред и той поредно загуби на осминафиналите в Монте Карло и в Барселона.

Разочарованията за международния номер 4 обаче не стопират дотук, откакто в хода на днешния ден Рууд за прощален път през сезона не впечатли и отпадна още на старта на Мастърса в Мадрид. От слабата форма на скандинавеца пък се възползва по извънреден метод квалификантът Матео Арналди, който в първия кръг избави мачбол против Беноа Пер, с цел да се разправи през днешния ден в поредни сетове с третия подложен в схемата, надделявайки над него за час и 35 минути на корта - 6:3 6:4, с което се класира за дебютния си Мастърс 1000 осминафинал, а допреди присъединяване си в испанската столица нямаше даже победа в шампионат от сходен диаметър, и ще срещне домакинския представител Жауме Мунар.

В началото на дуела скандинавецът имаше известно преимущество при размените от дъното на корта, като изцяло съгласно упованията пръв доближи опция за пробив. Младият италианец обаче показва здрави нерви и отрази шанса пред любимеца, като последователно стартира да придобива темп в играта си и печелившите комбинации от ракетата му " заваляха ", при което той съумя да отмъкне подаването на двукратния финалист от Шлема. Отговорът на Рууд пристигна стремително, откакто той понижи броя на неточностите в представянето и реализира рибрейк, достигайки след това опция да излезе еднолично напред в резултата, но нов спад беляза играта му в основните моменти от сета, когато Арналди се възползва по ослепителен метод от рецесията при норвежеца и осъществя късен пробив в осмия гейм, с цел да направи първата крачка по пътя към сензационната си победа.

Световният номер 105 продължи минутите си на цялостна доминация на корта и на старта на втората част, когато усили серията си на 17 следващи извоювани точки, като поведе с задатък от брейк, само че норвежецът се завърна от 0:40 и предотврати това да инкасира втори подобен. Впоследствие съотношението на силите се изравни, като третият подложен в схемата последователно стартира да взима превес над квалификанта на ретур и разполагаше с точка за равнене на резултата. Изправен до стената, Арналди още веднъж не трепна пред брейкбола за любимеца, като го избави и със забележителна убеденост оттова до края на срещата подпечата най-голямата победа в своята кариера.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР