Късно снощи стана ясно, че има двама задържани за престрелката

...
Късно снощи стана ясно, че има двама задържани за престрелката
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Разчитаме на чужди служби да хващат каналджии и да пазят границите ни

Късно нощес стана ясно, че има двама арестувани за престрелката край Елхово, при която почина граничен служител на реда.

Новата история на Европейския съюз не помни толкоз тежък граничен случай. Това съобщи пред БНР някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

" Той има и политически последици. Имаме положително съдействие с турските управляващи, само че бяхме ориентирани към омилостивяване на Ердоган, с цел да не насочи големите мигрантски потоци към България. Тогава имаше тежки талази към Гърция, която запечата своята граница. Ние не го направихме и продължаваме да преговаряме с турските си сътрудници от позицията на по-слаби ".

Видимо е, че разчитаме на други служби и страни да хващат каналджии и да пазят границите ни, регистрира Керемедчиев.

" Не направихме съществени крачки в тази посока. " Фронтекс " оказва помощ и сега на нашия граничен надзор, само че това не е задоволително. През последните месеци няма съответна реакция на мощно нараствания и структуриран мигрантски поток. В него е допустимо да има представители на терористични организации, което прави още по-опасна работата на нашите служители на реда. Има цели рейсове, които са цялостни с мигранти. Те са по-добре проведени и искащи непременно да преминат през нашата територия. Трябва да признаем, че не можем да се оправим с този проблем и да желаяме по-сериозно съдействие, защото пробиването на нашата граница, е продупчване на границата на Европейски Съюз ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР