Къщите за гости, макар и да не са с мащабите

...
Къщите за гости, макар и да не са с мащабите
Коментари Харесай

Кметът на община Вършец награди собственици на къщи за гости

Къщите за посетители, въпреки и да не са с мащабите на огромните СПА хотели, имат не дребен принос към туристическото портфолио на курорта Вършец и създаване на позитивния имидж на града ни.
В навечерието на идния деен туристически сезон, на специфична гала в постройката на Общинска администрация, кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров награди с благодарствени писма, сувенири и предметни награди притежателите и шефовете Десислава и Виктор Василеви, Христо Христов и Хари Раденков надлежно на къщи за посетители „ Да Винчи “, Берлин “ и „ Лъчи “.
„ Надявам се оценката на вашия труд да послужи за образец и да стимулира останалите къщи за посетители. Благодаря ви за интензивността и инициативността, която проявявате за привличането на повече туристи в нашия град, за коректността ви при внасянето на туристическия налог в общината, за отзивчивостта, съпричастността и помощта, които ни оказвате при всички по-значими мероприятия от културния календар на общината “, акцентира инж. Иван Лазаров.
„ Най-важното за Вършец като туристическа дестинация е достъпността до курорта и добре развитата градска инфраструктура. Общинска администрация работи интензивно за привличане на европейски средства за ремонт и рехабилитация на пътната и водопроводната инфраструктура, използваме всяка една опция да разработим и аплайваме за финансиране с планове по Оперативните стратегии на Европейския съюз.
За последните няколко години е сменена съвсем 85 % от ВиК мрежата в града, ремонтирани са пътища, улици и тротоари, построиха се нови туристически атракции и спортни обекти, което неизбежно намира отражение в развиването на туризма “, добави градоначалникът.
По време на срещата кметът Лазаров срещна представителите на наградените къщи за посетители с уверенията на зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, че държавното управление е дало „ зелена светлина “ на няколко огромни транспортни и инфраструктурни обекта в Северозапада, чието осъществяване ще усъвършенства достъпа до целия район, в това число и до Вършец и ще рефлектира позитивно върху развиването на туризма – рехабилитация на пътя през прохода „ Петрохан “ до 2020 година, рехабилитация на трасета и сектори от пътища в област Монтана, ремонт на пътя Видин-Ботевград, създаване на тунел под „ Петрохан “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР